Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílený tenista v Římě: Otisk míče si začal fotit uprostřed zápasu!

Autor: ris

Talentu mu pánbůh nadělil dosytnosti, ale ta hlava… Francouzský tenista Benoit Paire je poslední dobou samý malér. Jeho hra je otravná tak, že mu tamní federace zakázala hrát na olympijských hrách, a on ne a ne se poučit. Ani na probíhajícím turnaji v Římě si nedokázal pomoct a pustil se do konfrontace s uznávaným arbitrem Carlosem Bernardesem.

S Italem Travagliou prohrál 4:6, 3:6, přesto se chtěl ještě dlouho po utkání hádat o jeden sporný míč. Ve druhém setu ho rozohnil zahlášený aut po jeho prvním podání. Rozhodčí sešel z umpiru, aby zkontroloval otisk a posléze verdikt kolegy potvrdil. A začalo haló.

„Hele v tomto setu už jsem zkontroloval asi pětačtyřicet otisků,“ vysvětloval Bernardes, jehož rozhodnutí potvrdilo i jestřábí oko. No to Paire nebral jako důkaz a tak si z tašky vytáhl mobilní telefon a jal se místo vyfotografovat. „Když bude třeba, klidně zaplatím pokutu,“ ujistil.

Nakonec v zápase pokračoval. Za tři úmyslné dvojchyby si vykoledoval napomenutí. A ještě po utkání si vytáhl pikolíka, aby si postěžoval. „Představ si, že hraješ zápas, necháš si zkontrolovat tenhle míček a oni vám řeknou, že je to vedle,“ marně se rozčiloval.

Benoit Paire nevěřil vlastním očím, jaký míč rozhodčí neuznal jako dobrý
Benoit Paire nevěřil vlastním očím, jaký míč rozhodčí neuznal jako dobrý