Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obžaloba v kauze Limberského bentley: Srážka byla nahraná!

Autor: ptr

A je to tu zase! Luxusní auto plzeňského fotbalisty Davida Limberského (37) figuruje v dalším průšvihu. Podle státní zástupkyně je vůz součástí pojistného podvodu, který měl záložníkův kamarád spáchat fingováním dopravní nehody.

Vše se odehrálo před dvěma lety. Balkánský přítel bonvivána Limberského Srb Xhelal Muriqi (46) se měl pod železničním viaduktem srazit s Ukrajinkou Nitsou Moyshhovou (34), která seděla za volantem postaršího Mercedesu. Alespoň to tak na první pohled  vypadalo. Výpovědi  řidičů se shodovaly a auta stála v odpovídajících pozicích.

Tento příběh ovšem podle deníku Právo vyvrátil znalecký posudek. Poškození obou aut neodpovídalo tomu, jak měla srážka proběhnout. Státní zástupkyně uvedla, že se jednalo o zinscenovanou nehodu s cílem získat z pojišťovny více než 800 tisíc korun.

Oba obžalovaní však nadále odmítají, že by nehodu naaranžovali. Ukajinská řidička ale nepotvrdila svou dřívější verzi o bočním střetu. Další trhlinou v jejich verzi příběhu je tvrzení, že se před nehodou neznali. Vyšlo totiž najevo, že Nitsa je družkou bratrance pana Muriqiho.

Inkriminované auto není předmětem problému poprvé. V roce 2015 s ním sám fotbalista narazil v opilosti do zdi a vše vyvrcholilo neslavným útěkem před policií. Poté ho okradl známý, který vyinkasoval peníze na opravu, ale s nemalým obnosem zmizel a bentley nedoznalo změn. Posledním škraloupem je pak přepis na nového majitele, který proběhl jen dva měsíce po nehodě pod viaduktem. I to je předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Bentley Davida Limberského po nehodě, která byla podle obžaloby fingovaná.
Bentley Davida Limberského po nehodě, která byla podle obžaloby fingovaná.