Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Fanynka, jež způsobila hromadný pád na Tour de France: Přijde na mizinu?!

Autor: ris

Měla bohulibý nápad, který ji ale přišel setskramnetsky draho. Neohrabaná fanynka, která minulý týden způsobila transparentem hromadný karambol pelotonu na Tour de France, je pro »starou dámu« nepřítelem číslo jedna. Čelí několika žalobám, které ji mohou dostat na mizinu.

Bezprostředně po karambolu, při němž se zranily víc než dvě desítky jezdců, vzala třicetiletá Francouzka nohy na ramena. Slehla se po ní zem. Jenže pár hodin nato ji dohnalo svědomí a sama se četníkům udala. „Stydím se, je mi to moc líto,“ opakovala při výslechu zdrcená žena, jež chtěla cedulí pozdravit babičku s dědečkem, mnohaleté fanoušky slavného závodu.

Brestská prokurátorka Camille Miansoniová měla pro nezbednici dvě zprávy. Dobrou je, že se pravděpodobně vyhne pobytu za mřížemi. Špatnou, že bude muset zaplatit tučné odškodné. Několik závodníků na ni totiž chystá žalobu za ublížení na zdraví z nedbalosti.

Pokud ji soud, který začíná 14. října, uzná vinnou, mohla by zaplatit poškozeným zhruba až 300 tisíc eur, což je v přepočtu 7,5 milionu korun.

Nezodpovědná fanynka zavinila hromadný pád v úvodní etapě Tour
Nezodpovědná fanynka zavinila hromadný pád v úvodní etapě Tour