Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Četníci hlásí úspěch: Bezohledná fanynka z Tour de France dopadena!

Autor: ptr

Žena, která si znepřátelila celou cyklistickou veřejnost hned v první etapě slavného závodu Tour de France, byla dopadena. Zatím není jasná, zda se udala sama, nebo pomohla výzva veřejnosti o informace vedoucí k dopadení. Nyní ji nezbývá než čekat na svůj trest.

Informace o dopadení přinesla francouzská rozhlasová stanice RTL. Žena byla zadržena ve středu ráno a nyní je ve vazbě ve městě Landerneau v Bretani. Tam první etapa, kterou hromadný pád velmi ovlivnil, končila.

Policejní vyšetřování se rozběhlo ihned po incidentu v sobotní etapě. Když chtěla žena pozdravit své prarodiče díky kartonovému transparentu, tak smetla projíždějícího Tonyho Martina. Jeho pád pak poslal k zemi cca dalších 50 jezdců a následkem bylo 21 zranění.

Jednalo se o jeden z nejhorších hromadných pádů v historii, proto vedení závodu neváhalo a okamžitě začalo pátrat po viníkovi. Původní podezření mířilo k Německu, protože na ceduli byly slova „Opi“ a „Omi“, která se v němčině používají pro dědečka a babičku.

I kvůli tomu panovaly obavy, že se nepodaří ženu dohledat. Z místa činu se jí povedlo zmizet bez zanechání vodítek ke svému dopadení. Ale spravedlnost se nakonec dočká. Nepochopitelný čin jí může přijít pořádně draho. Za porušení bezpečnosti a způsobení zranění znemožňující vykonávat někomu zaměstnání až na tři měsíce je ve Francii možno jít až na jeden rok do vězení a pokuta vyjde na víc jak 300 tisíc korun.

Bezohledná fanynka způsobila v úvodní etapě hromadný pád.
Bezohledná fanynka způsobila v úvodní etapě hromadný pád.