Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krásné gesto Rusky Šarapovové: Poklonila se české vlajkonošce Kvitové!

Autor: ptr

Tak tohle Petru Kvitovou (31) jistě potěšilo. Na slavnostním zahájení olympijských her v Tokiu se jí dostalo velké pocty, když byla vlajkonoškou české výpravy. A podle své bývalé rivalky a ruské tenisové hvězdy Marie Šarapovové (34) si to nikdo nezaslouží víc.

Na kurtu si nic nedarovaly, ale vždy uměly uznat kvality své soupeřky. I po ukončení kariéry samozřejmě bývalá světová jednička Šarapovová sleduje tenisové dění a životy svých bývalých sokyň i kamarádek. A nezapomíná ocenit kvality, tam kde se sluší.

Tentokrát poslala krásný vzkaz české tenisové stálici Petře Kvitové . „Petraaaaaa!!! Nikdo si tuto roli nezaslouží více,“ napsala na Twitter během nástupu české výpravy. Sama moc dobře ví, jaká je čest nést státní vlajku na největší sportovní akci planety. Marii se to podařilo na hrách v Londýně v roce 2012 a jistě na to ráda vzpomíná. Nyní si stejnou vzpomínku může hýčkat i Petra.

Z ceremoniálu byla maximálně nadšená. „Bylo to skvělý, ještě tím, že jsme byli dva, tak o to je to jinačí. Bylo to hezký, bylo smutný, že to bylo bez lidí. Ale nějací diváci tam byli, bylo to fajn. Musím říct, že vlajka byla taky docela těžká, jem ráda, že ji nesl hlavně Tomáš (Satoranský). Byla to sranda, bylo to opravdu něco. Jsem strašně ráda, že ta možnost byla,“ řekla po ceremoniálu. Teď už se ale pomalu musí soustředit na své výkony, protože její první zápas se blíží.

Petra Kvitová s Tomášem Satoranským jako vlajkonoši české výpravy při slavnostním zahájení olympijských her v Tokiu
Petra Kvitová s Tomášem Satoranským jako vlajkonoši české výpravy při slavnostním zahájení olympijských her v Tokiu