Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Cyklistka Neumanová po třech hodinách v covidové kobce: Nevíme absolutně, co s náma bude!

Autor: zal, ptr

Takhle příprava na životní závod nevypadá. Velmi nepříjemnou zkušenost za sebou mají dva naši reprezentanti. Čeští cyklisté Tereza Neumanová a Michael Kukrle v noci skončili v kobkách.

„Představa a realita olympiády, začíná nabírat fakt grády,“ vzkázala závodnice a přidala vysvětlení: „Není to karanténa, ale místnost na PCR test, kde budeme čekat na výsledky tři hodiny a kam nás odvezli na noc tři dny před závodem.“ Hodiny právě ukazovaly 24 minut po půlnoci.

Nakonec v stísněné místnosti strávila tři a půl hodiny, ale výsledek byl potěšující. Dozvěděla se, že je negativní. Tím však peripetie neskončily. Česká závodnice byla i s dalšími kolegy odvezena na hotel pro osoby s blízkým kontaktem s nakaženým.

„Tady to vůbec nevypadá, že by byla nějaká olympiáda.Šílený hotel, pokojíček asi tak dva metry krát dva metry a výhled rovnou do zdi,“ popsala velmi strohý hotelový pokoj, který rozhodně na náladě nepřidal, ale ještě horší je nejistota.

„Nevíme absolutně, co s náma bude,“ svěřila se svým fanouškům na Instagramu. Pouhé tři dny před startem svého závodu ani netuší, zda se bude moci zúčastnit olympijského klání. A pokud ano, tak tyto problémy jí na výkonu rozhodně nepřidají. Absolutní nemožnost tréninku a izolace jsou velkou nepříjemností.

Česká profesionální cyklistka Tereza Neumanová netuší, zda bude moci v Tokiu závodit.
Česká profesionální cyklistka Tereza Neumanová netuší, zda bude moci v Tokiu závodit.