Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Skandál skladatele hudby olympijského ceremoniálu: Šikanoval postižené spolužáky!

Autor: ptr

Další rána pro olympiádu přišla jen pár dní před oficiálním zahájením. Z týmu, který organizoval zahajovací ceremoniál, rezignoval hudební skladatel Keigo Oyamada (52). Ten je známý také pod uměleckým jménem Cornelius. Vaz mu zlomila aféra z minulosti, když se ukázalo, že ve škole šikanoval postižené spolužáky.

Úspěšný skladatel Cornelius toto své chování přiznal v jednom z rozhovorů v minulosti a dokonce uvedl, že svých činů nelituje. Nyní, když jeho slova opět vyplavala na povrch, tak se sice omluvil, ale po nátlaku veřejnosti musel rezignovat na svou pozici.

Dlouho na sebe nenechalo čekat ani vyjádření organizačního výboru. Tuto kauzu označili jako „absolutně neakceptovatelnou“ a bez prodlení přijali nabízenou rezignaci.

Nejedná se navíc o první případ, kdy odstoupil někdo z důležitých lidí v rámci organizace olympijských her. Své místo už po skandálních prohlášeních ohledně žen opustil šéf organizačního výboru Yoshiro Mori, nebo jeden z hlavních kreativců Hiroshi Sasaki.

Kromě těchto prohřešků navíc přetrvává i problém s pandemií koronaviru a japonská veřejnost je z konání monstrózní akce dosti nesvá. Současná situace jim nevyhovuje a proti konání her se konala již řada protestů.

Hudebník Keigo Oyamada
Hudebník Keigo Oyamada