Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svět obdivuje výkon Vondroušové: Šokující prohra dívky z plakátu!

Autor: ris

Zapálení olympijského ohně při zahajovacím ceremoniálu bude tou nejmilejší vzpomínkou, kterou si Japonka Noami Ósakaová (23) z Tokia odveze. Tenisově vyhořela. V osmifinále ji smetla z kurtu Češka s kouzelnou levačkou Markéta Vondroušová (22). Její hladký triumf označují světová média za šokující.

„Konec Ósakaové. Dívka z plakátu je vyřazena ve třetím kole Markétou Vondroušovou,“ vyčníval titulek na webu Daily Mail. Rodačka ze Sokolova vyhrála první set za pouhých čtyřiadvacet minut. Za další tři čtvrtě hodinu bylo vymalováno – 6:1, 6:4.

„Šokující prohra ve třetím kole,“ píše respektovaný americký web NBC. Pro světovou dvojku a největší superstar i mediální tváří Her šlo o první turnaj po sedmapadesáti dnech, kdy skandálně odcestovala z French Open. Vadilo jí, že po ní organizátoři chtějí, aby se zúčastnila tiskových konferencí.

Ósakaová si po utkání postěžovala, že se nedokázala vyrovnat s extrémním tlakem, jedním dechem ale dodala: „Po tak dlouhé pauze jsem to zvládla docela dobře.“ Média hvězdu ale nešetří. „Bez medaile. Vypadly Bartyová se Sabalenkovou, ale tohle je nejpřekvapivější vyřazení. Tvář olympiády je z kola venku. Přitom na jejím nejoblíbenějším povrchu,“ hodnotí nečekaný výsledek CNN.

Agentura AP shrnula působení čtyřnásobné grandslamové šampionky dvěma výstižnými slovy. „Předčasný konec,“ vyprovodila Ósakaovou, jež se nedávno objevila na titulní stránce prestiního plavkového vydání magazínu Sport Illustrated a společnost Mattel vyrobila panenku Barbie s jejím jménem! Jenže na kurtu tenistka svoji výjimečnost neprodala.

Portál ESPN vyzdvihl pestrou hru Češky. „Ukázala několik vítězných kraťasů i dalších lstivých úderů, kterými soupeřku vytáhla z komfortní zóny,“ chválí českou fedcupovou reprezentantku.

Smutek Naomi Ósakaové po porážce s Markétou Vondroušovou
Smutek Naomi Ósakaové po porážce s Markétou Vondroušovou