Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hvězda Bilesová: Medaile navzdory osudu. Nečekaná smrt v rodině!

Autor: ris, ČTK

Olympijskou soutěž na kladině vyhrála čínská gymnastka Kuan Čchen-čchen před krajankou Tchang Si-ťing a hvězdnou Simone Bilesovou z USA, jež obhájila bronz z Ria de Janeiro. Čtyřiadvacetiletá Američanka absolvovala na závěr gymnastických soutěží první individuální finále poté, co kvůli problémům s orientací ve vzduchu odstoupila před týdnem po přeskoku ze soutěže družstev.

Po zisku vytoužené medaile rodačka z Columbusu připustila, že za sebou nemá snadné období. Po odstoupení z týmového závodu její účty na sociálních sítích zaplavily mraky nenávistných zpráv. Žádná však nebyla tak škaredá, jako ta od tatínka Ronalda, který ji do Tokia informoval: „Tvoje tetička nečekaně umřela.

Bilesová se musela srovnat s dalším krutým zásahem osudu. „Říkal jsem si, ach můj bože. Další rána. Kdy tenhle týden skončí?“ popisovala nezáviděníhodnou situaci trenérka amerických gymnastek Cecile Canqueteau-Landiová. Slavné svěřenkyni byla maximální oporou.

„Kdybys něco potřebovala, kdykoliv mi zavolej, napiš. Jsem tady pro tebe, ať se děje cokoliv,“ chlácholila Bilesovou. Odpověď byla strohá. „Potřebuji jen čas…“ Pak zavolala rodičům, ale z dějiště olympiády toho moc dělat nemohla. „Až se vrátím, budeme všechno řešit,“ vzkázala jim.

Americká gymnastka Simone Bilesová nakonec zasáhne do dění na olympijských hrách v Tokiu
Americká gymnastka Simone Bilesová nakonec zasáhne do dění na olympijských hrách v Tokiu

.