Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kajakář Dostál si spravil chuť bronzem: Pomohla mu nová láska!

Autor: zal

Když mu bylo nejhůř, pomohli mu nejbližší. Ségra Anna, která do Tokia jela jako fyzioterapeutka, na dálku táta Tomáš, který je kajakář, a také přítelkyně Anežka. Josef Dostál je totiž znovu zamilovaný.

Předchozí tříletý vztah s lyžařkou Kateřinou Pauláthovou skončil zhruba před rokem. „Naše životní filozofie se začaly rozcházet,“ vysvětloval Pepa. V milostném singlkajaku však nezůstal sedět dlouho – do společného debla s ním vlezla Anežka Paloudová (22), která moc dobře ví, jak se čeří voda. Má totiž spoustu medailí ze sjezdu, ale i bronz z rychlostního MS do 23 let. A to i přesto, že už čtyři roky trpí chronickou boreliózou a jak říká, ve svém sportovním životě si může věci přát, ale nemůže je plánovat. Nemoc totiž může kdykoliv znovu propuknout, a to by byla konečná. „Brácha odsud s přítelkyní hodně komunikuje,“ práskla na Pepu sestra Anička.

Jak se nový pár dal dohromady? Nejspíš u vody, kde jinde. „Tam je neskutečný výběr hezkých kluků, zvlášť přes léto. To chodíš po závodišti a je to tam jeden svalnatý kluk vedle druhýho,“ smála se Áňa loni v listopadu v rozhovoru pro padler.cz a třeba už myslela i na českého šampiona. Tím, kdo rozhodně ví, jak to bylo, je Pepův parťák z bronzové lodi Radek Šlouf. Kromě ryb jsou totiž ženy oblíbeným tématem jejich diskuzí. „Samozřejmě řešíme naše vztahy. Ale ty ryby tam padnou vždycky. Já si to vyslechnu, i když do toho nejsem tak zainteresovaný. Vím, že Pepa si o tom potřebuje popovídat, a já to rád poslouchám. Zase se něco nového dozvím, ale do těch ryb nic přinést nemůžu, já o tom nic nevím,“ dal nahlédnout do jejich hovorů.

Usměvavá přítelkyně Josefa Dostála
Usměvavá přítelkyně Josefa Dostála