Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hvězda Manchesteru obviněna ze znásilnění: Mendyho (27) vyřadili z kádru

Autor: sm

Manchester City se potýká s dvojitým problémem. Ostudou a také absencí jednoho z hráčů. Fotbalista Benjamin Mendy (27) je totiž vyšetřován policií poté, co byl obviněn ze čtyř případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Klub se proto rozhodl hráče suspendovat.

Policie z hrabství Cheshire oznámila, že hráč Manchester City, Bejamin Mendy, je obviněn ze čtyř znásilnění a jednoho sexuálního napadení: „Všechny útoky se měly odehrát od října 2020 do srpna letošního roku.“

Mendy by měl před soudem stanout 27. srpna. Prokuratora i policie zároveň zmínily, že vyšetřování proti Mendymu stále probíhá, a francouzský hráč má stejně jako kdokoliv jiný právo na spravedlivý proces.

Mendy má na krku obvinění ze čtyř znásilnění
Mendy má na krku obvinění ze čtyř znásilnění

„Je nesmírně důležité, aby nedocházelo k podávání jakýchkoliv dalších zpráv a informací, což by mohlo jakkoli narušit probíhající vyšetřování,“ uvedla policie.



Manchester City svého hráče po těchto obviněních dočasně vyřadilo ze svých řad. V prohlášení klubu je uvedeno: „Manchester City může potvrdit, že po policejním obvinění bylo působení Benjamina Mendyho pozastaveno do doby ukončení vyšetřování. Záležitost podléhá právnímu procesu, a proto klub nemůže učinit další vyjádření, dokud nebude tento šetření uzavřeno.“