6. srpna 2021 • 14:00

Obtěžování, dluhy a nyní i sázky?! Největší skandály hříšníka NHL Kanea

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
  • Po většinu kariéry v NHL čelí kanadský útočník Evander Kane řadě skandálů spojených s obtěžováním, finančními problémy a nyní i se sázením na vlastní zápasyPo většinu kariéry v NHL čelí kanadský útočník Evander Kane řadě skandálů spojených s obtěžováním, finančními problémy a nyní i se sázením na vlastní zápasyFOTO: koláž iSport.cz

    Po dobu svého působení v NHL si bezpochyby zaslouženě vysloužil přezdívku mistr průšvihů. Kanadský hokejista Evander Kane je jako magnet na skandály. Pověst třicetiletého útočníka San Jose dostává ránu za ranou od všemožných ostud posledních pět let. Po nedávném obvinění ze sázek na vlastní zápasy od budoucí bývalé manželky ale čelí zřejmě největšímu průšvihu, který může oporu Sharks stát nejen místo v týmu, ale i kariéru. V článku iSport.cz si přečtěte o největších nepříjemných a velmi kontroverzních situacích, ve kterých se rodák z Vancouveru octl.

  • Napadení v hotelu

    Kontroverzní dráha Evandera Kanea začala skandálem z prosince 2015. Na začátku roku 2016 byl tehdy už jako hráč Buffala, kam byl vyměněn z Winnipegu, obviněnou jistou Rachel Kuechleovou z napadení v hotelu. Údajná oběť tvrdila, že se s kanadským útočníkem setkala v baru, kde jí po několika drincích pozval k sobě na pokoj na „párty“. V apartmá ale žádný další host nebyl a po příchodu do místnosti se měl Kane chovat velmi agresivně a následně Kuechleovou sexuálně napadl. Z údajného napadení si podle jejich slov odnesla vážné emociální trauma a ošklivá zranění. Někdejší opora Sabres však byla zproštěna obvinění po policejním vyšetřování. Kane následně ženu obvinil z toho, že poškozuje jeho pověst. Jak celá kauza dopadla, není dodnes jisté.

  • Tři ženy a vyhazovač

    Krátce po maléru s napadením v hotelu se měl někdejší velký hokejový talent zaplést do dalšího průšvihu s opačným pohlavím. Tentokrát byl Kane zatčen policií a obviněn z napadení tří žen, které údajně obtěžoval v jednom nočním klubu v Buffalu. Do konfliktu se měl dostat i s tamním vyhazovačem, k němuž si šly ženy stěžovat. Hokejista popřel všechna tvrzení, která podle slov jeho právníka byla přehnaná. Obvinění byla následně stažena jakou součást dohody o vině a trestu, po níž se Kane nesměl dostat do problémů po dobu šesti měsíců.

  • Pařba v Torontu

    V únoru 2016 překvapil tehdejší kouč Sabres Dan Bylsma prohlášením, že Evander Kane vynechá zápas s Ottawou kvůli blíže nespecifikovanému porušení týmových pravidel. Trenér ale nemusel být konkrétní, sám útočník tehdy novinářům i fanouškům naznačil na svých sociálních sítích, proč se dostal mimo sestavu. V průběh večera se totiž Kane na Instagramu pochlubil, jak si odskočil do Toronta na NBA All-Star Game. Na basketbalové párty to ale lehce přehnal, v Torontu přenocoval, zaspal a trenérům měl oznámit, že nezúčastní následujícího tréninku. Pověstný střelec tak upadl v nemilost trenérů i spoluhráčů.

  • Slíbené miliony za nucené potraty

    Uplynuly jen dva roky a v zámoří se vynořil další skandál se ženami. Kane, kterého Buffalo v sezoně 2017-18 vytrejdovalo do San Jose, byl žalován bývalou milenkou o 6 milionů dolarů. Podle jejího tvrzení u soudu Kane sliboval, že jí zaplatí 3 miliony dolarů za tři potraty v letech 2016 až 2018. Slib měl hokejista až při třetím předčasném ukončení těhotenství, kvůli kterému ženu údajně i šikanoval, než souhlasila se zákrokem v červnu 2018. Peníze ale nikdy neviděla. Kaneův advokát Paul Cambria označil tvrzení ženy za fakticky i právně neopodstatněné. „Budeme tento nárok agresivně hájit u soudu v Evanderův prospěch a uplatňovat všechny použitelné protinároky,“ uvedl právní v prohlášení.

  • Dluh ve městě hazardu

    Že je Kane vášnivým hráčem hazardu a pravidelným návštěvníkem Las Vegas není léta žádné tajemství. Na sociálních sítích několikrát provokoval fotkami, kde je obklopený balíky peněž a v pozadí zářila světla města hříchu. Oblíbeným Kaneovým podnikem byl The Cosmopolitan, tedy až do roku 2019, kdy ho kasino žalovalo za údajný dluh 500 tisíc dolarů. Jak stojí v soudních dokumentech, forvard Sharks vzal kolem 15. dubna 2019, což by odpovídalo době mezi třetím a čtvrtým zápasem play off proti Golden Knights, osm kreditů v různých částkách pohybujících se mezi 20 až 100 tisíci dolary. Zástupci The Cosmopolitan rovněž po Kaneovi požadovali zaplacení všech právních výdajů vynaložených do soudního sporu. Případ byl však ve stejném měsíci stažen bez jediného komentáře ze strany kasina či hráče.

  • Bankrotář Kane

    Rok 2021 nezačal pro hokejového průšviháře vůbec dobře. Už v lednu vyšlo najevo, že se velký požitkář Kane dostal vážných finančních problémů. (VÍCE čtěte ZDE<<<). I když před ročníkem 2018-19 podepsal luxusní sedmiletý kontrakt za sedm milionů dolarů ročně, byl rodák z Vancouveru donucen bankami, od kterých si půjčil peníze, vyhlásit osobní bankrot. Údajně měl gigantické dluhy i vůči jiným věřitelům.

  • Sázky na vlastní zápasy

    Zatím poslední a zřejmě nejhorší průšvih, v němž opět figuruje jméno Kanea. Současnou manželkou Annou Kaneovou byl přes sociální sítě obviněn, že zanedbává rodinu a jako chorobně závislý člověk sází na vlastní zápasy. Něco takového je ve všech sportech nejen absolutně proti všem řádům, ale navíc se i přísně trestá. Hráč se proti obvinění od ženy, se kterou se chystá rozvést, tvrdošíjně brání přes právníky i sociální sítě. Nicméně vedení NHL v čele s komisařem Garym Bettmanem bere obvinění velmi vážně a celý případ důkladně šetří. Výsledek vyšetřování by měl být znám ještě před zářijovými přípravnými kempy NHL. Kaneova pověst v kabině Sharks po tomto skandálu zřejmě silně utrpěla. Zámořská média přišla s informacemi, že si někteří spoluhráči dokonce nepřejí, aby se vracel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud