Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Držte klapačku! McEnroe zareagoval na výpad od legendární Navrátilové

Autor: ris

Co na srdci, to na jazyku. Takový byl, je a bude legendární tenista John McEnroe (62). Před pár dny dostal céres od Martiny Navrátilové, za to, jak ostře během Wimbledonu kritizoval Emmu Raducanuovou, jež jen o pár týdnů později senzačně opanovala US Open. Co na to velký »Big Mac«?

McEnroe po skreči Britky ve čtvrtém kole turnaje turnajů proti Tomljanovičové na adresu osmnáctileté hráčky v televizním přenosu utrousil: „Bylo toho na ni asi trochu moc.“

Po jejím senzačním triumfu v New Yorku mu ta slova Navrátilová nepřímo připomněla. „Příště radši držte klapačku,“ doporučila rodačka z Řevnic, jež v osmdesátých letech utekla z komunistického Československa do USA.

McEnroe si ale stále stojí za svým. „Myslel jsem to přesně tak, jak jsem řekl,“ uvedl pro CNN. „Jen jsem se to snažil lehce přirovnat k sobě. Taky jsem svůj první Wimbledon odehrál v osmnácti. Emma si přitom vedla lépe než já. Ani jsem tehdy nehrál na centrálním dvorci a stejně se mi proti Connorsovi třásly nohy,“ zavzpomínal.

Raducanuové prý naopak přál úspěch. „Znáte to, anglické noviny občas udělají z komára velblouda,“ pokrčil rameny a dodal, že byl velmi zvědav, jak si nová hvězda na US Open povede. „A nemohla nic udělat líp. Je šílené, jak skvěle to zvládla.“

John McEnroe je kapitánem týmu světa
John McEnroe je kapitánem týmu světa