Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Smetánka na finále Plíškové: Navrátilová klábosila s Kate. Cruise vyvedl kolegyni!

Autor: ris

Ideální předkrm před nedělním finále Euro mezi Anglií a Itálií? No přece finále dámské dvouhry na turnaji turnajů ve Wimbledonu. Londýn zkrátka žije sportem a mač mezi Karolínou Plíškovou a Ashleigh Bartyovou si v All England Clubu nenechala ujít ani smetánka tamního veřejného života včetně prince Williama s chotí Kate.

Spojené království sice momentálně žije fotbalem, no tenisová předehra alespoň na chvilku zmírnila napětí před vrcholem evropského šampionátu. Do hlediště centrálního kurtu nejslavnějšího areálu planety tak zamířila celá řada osobností.  

Královskou lóži rozzářily grácie tenisové historie, jež v All England Clubu posbíraly dohromady patnáct titulů ve dvouhře. Devět ve slušivém květinkovém saku vyšňořená Martina Navrátilová a šest neméně elegantní Billie Jean Kingová. Obě ochotně zasvěcovaly do tajů velkého zápasu jako vždy usměvavou vévodkyni z Cambridge.

Turnajový vrchol si nenechal ujít obrovský tenisový fanoušek "Top Gun" Tom Cruise , který na jahody se smetanou vyvedl svoji hereckou kolegyni Hayley Atwellovou. Dramatickou bitvu sledovaly také dvojnásobná držitelka Oscara Maggie Smithová (Nejlepší léta slečny Jean Brodieové, Apartmá v Kalifornii), skotská zpěvačka Lulu, půvabná hvězda operního nebe Katherine Jenkinsová či nová tenisová superstar Emma Raducanuová.

Princ William s vévodkyní z Cambridge v královské lóži wimbledonského centrkurtu. Popovídali si s čestným hostem Billie Jean Kingovou.
Princ William s vévodkyní z Cambridge v královské lóži wimbledonského centrkurtu. Popovídali si s čestným hostem Billie Jean Kingovou.