Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílená jízda skončila tragédií: Fotbalista (†18) vezl sedm lidí, po čelní srážce sám zemřel

Autor: sm

Mladičký fotbalista Charlie Hopkins do svého malého auta Volkswagen Polo napasoval sedm pasažérů. Někteří z nich podle všeho byli jeho spoluhráči z nedalekého klubu Frimley Green FC. Charlie nezvládl řízení a těsně po jedné hodině ranní čelně narazil do projíždějícího taxíku. On sám tragický střet nepřežil, ostatní, včetně řidiče protijedoucího auta museli být odvezeni do nemocnice.

Rodina nadějného 18 letého fotbalisty se později k celé situaci vyjádřila. „Charlie byl talentovaný fotbalista, který hrál pro místní klub Frimley Green. Jako jediné dítě za sebou zanechal rodiče, jejichž srdce je nyní zlomená a kteří žádají v tomhle složitém období o respektování jejich soukromí,“ stojí v prohlášení rodiny.

Na sociálních sítích chlapce se hromadí kondolence. James Ferguson, jeden ze zraněných, kteří autem cestovali, poslal z nemocnice fotku a vzpomínku na zesnulého Charlieho. Sdílel obrázek svého obličeje pokrytého obvazy, řeznými ranami a pohmožděninami a napsal: „Jen aby všichni věděli, že jsem v pohodě. Doktor řekl, že bych měl být zítra propuštěn. Děkuji za všechny zprávy. Moje myšlenky jsou se všemi, kterých se tato nehoda dotkla. Odpočívej v pokoji, Chigu.“

Klub, za který zemřelý mladík hrál, potvrdil pro Mirror, že účastníci nehody byli sportovci z jeho řad. Podle policie v Surrey byli dva z cestujících zpočátku v kritickém stavu. Všech sedm cestujících i taxikář museli být po nehodě převezeni do nemocnice. Frimley Green FC pak vyjádřilo svůj žal nad ztrátou „nadějného mladého hráče“.

„S velkým smutkem Fimley Green Football Club potvrzuje tragickou ztrátu jednoho z našich nadějných mladých hráčů do 18 let při smrtelné autonehodě, která se odehrála v sobotu večer,“ napsali na svých stránkách na sociálních sítích. „Do nehody bylo zapojeno několik dalších klubových hráčů, kteří zůstali v nemocnici, někteří na jednotce intenzivní péče,“ upřesnil klub.

Hráč vezl sedm dalších lidí.
Hráč vezl sedm dalších lidí.

Na ulici Oxenden Road, kde se nehoda stala, začali lidé nosit květiny. Šéf skupiny vyšetřovatelů, seržant Kani Barawi v tiskové zprávě uvedl: „Naše myšlenky zůstávají s rodinami chlapců zapojených do tohoto tragického incidentu, který zanechal jednoho teenagera mrtvého a dva další ve vážném stavu v nemocnici. Intenzivně pracujeme na zjištění okolností nehody a žádáme všechny, aby měli jakékoli informace, aby nás okamžitě kontaktovali."