Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komedie na ledě: Hokejový gólman předvedl dva šílené zkraty!

Autor: ptr

Občas se daří a občas taky ne. Mít den blbec je vcelku běžná věc, ale když jste hokejový brankář, tak to může skončit hodně neslavně. Český rodák Robert Mayer (32) si nedělní utkání s Curychem za rámeček nedá. Pustil hned dva laciné góly, které žádný gólman inkasovat nechce.

Robert se narodil v Havířově, kde s hokejem i začínal, ale už v mládeži přesídlil do Švýcarska, které později začal i reprezentovat. Své štěstí zkoušel i za oceánem, ale do slavné NHL se nakonec neprobojoval. Pár zápasů strávil na střídačce, ale vytouženou šanci nikdy nedostal. Aktuálně chytá za hokejový tým ze švýcarského Langnau, který nese název SCL Tigers. A právě tento tým v posledním duelu nepodržel, tak jak by si představoval.

První fatální chyba přišla chvíli před koncem druhé třetiny, když chtěl nepříliš rychle jedoucí nahozený puk odehrát svou holí, ale ten díky nerovnosti ledu přeskočil čepel jeho hokejky a doklouzal až do sítě. Mayer zůstal pouze nevěřícně stát a zpytoval svědomí, jak snadno umožnil soupeři vyrovnat na 2:2. To ovšem netušil, že si svůj kalich hořkosti vypije až do dna.

Poté, co inkasoval gól na 3:2, následovalo obligátní buly. To vyhrál domácí Curych a zkušený obránce Yannick Weber šokoval Mayera nahozením přímo na bránu. Gólman už chtěl chytat nahozený puk po mantinelu a nečekané řešení ho překvapilo natolik, že letící puk už nestihl zastavit a soupeř se během pár vteřin dostal do dvougólového trháku. Naštvaný brankář mrštil svou hůl do tyče a následně se ji ještě ve vzteku pokusil nakopnout.

Utkání nakonec skončilo výsledkem 5:2 pro domácí Curych, když poslední branka padla v závěru do prázdné klece. Tigers si tak připsali už čtvrtou porážku v řadě. Robert Mayer utkání dochytal a nakonec i přes dva smolné okamžiky zapsal velmi dobou úspěšnost 92,45%. V zápase totiž čelil hned 53 střelám!

Švýcarský hokejový brankář Robert Mayer s Dominikem Haškem
Švýcarský hokejový brankář Robert Mayer s Dominikem Haškem