Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jsi hromada sr*ček! Švédskému trenérovi ruply nervy, chtěl si to rozdat s koučem soupeře

Autor: sm

Víkendový zápas mezi Curychem a Lausanne přinesl vypjatou situaci nejen na ledě, ale také na střídačce. Kouč curyčského mužstva Rikard Grönborg, který jinak trénuje švédskou reprezentaci, se během hry pustil do svého protějsku na druhé střídačce a zdaleka si při tom nebral servítky. Kouče Lausanne vyzval k bitce a použil při tom dost ostrých výrazů.

Celou situaci odstartoval zákrok hostujícího Marka Barberia na Garretta Roea, kterému první jmenovaný daroval brutální krosček. Na ledě se pak semlela bitka, do které se zapojil také Jiří Sekáč, který za Lausanne nastupuje. Garrett Roe po zákroku duel nedohrál. 

Kromě potyček na ledě to začalo jiskřit také na střídačkách. Rikard Grönborg se pustil do kouče Lausanne, Johna Fusta: „Pojď! Ty a já,“ křičel na něj několikrát. „Je to kur*a trapné! Ku*a trapné! Jsi hromada sr*ček!“

Šéf švédské reprezentační střídačky k Fustovi chová nenávist už delší dobu. Souhru nenašli už na juniorském mistrovství světa, kdy Grönborga vytočilo, jak Švýcaři pod vedením Fusta zranili švédské hokejové hvězdy Williama Nylandera a Joela Erikssona-Eka.

„Když se na ledě dějí hnusné věci, on (Fust) vždycky stojí na střídačce s otevřenou pusou a nečinně přihlíží. Je to ostuda. Stává se to pravidelně, je to špatný lídr. On a celé mužstvo Lausanne je hanbou švýcarského hokeje. Mají dobrý tým, ale nehrají podle toho," stěžoval si dále Grönborg.

Grönborg také připomněl situaci z minulé sezóny, kdy se Curych a Lausanne potkali ve čtvrtfinále. Sérii sice jeho tým vyhrál, ale mužstvo se potýkalo s množstvím zraněných hokejistů: „Po tom čtvrtfinále jsme měli na soupisce deset zraněných hráčů. To není náhoda,“ čertil se Švéd, který se zraněným Garrettem Roem nemůže počítat přibližně pět až šest týdnů.

Hokejoví fanoušci si nejspíš mohou pamatovat také situaci z mistrovství v roce 2014, kdy se Rikard Grönborg dostal (tehdy ještě jako asistent trenéra) do slovní přestřelky z tehdejším koučem Ruska, Olegem Znarokem, během které mu Rus gestem ruky naznačoval, že jej podřízne.

Rikard Grönborg na švédské lavičce.
Rikard Grönborg na švédské lavičce.