Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Noční výtržnosti fanoušků Feyenoordu: Zranili pyrotechnikou ženu!

Autor: ptr

Ve středu odpoledne přiletěli do Prahy s jasným plánem. Užít si opojení alkoholem večer před zápasem Konferenční ligy mezi Slavií a jejich milovaným Feyenoordem. Dalo se očekávat, že posilněni zlatým mokem vyvedou nějakou výtržnost a předpoklady byly bohužel správné.

Jednoho z fanoušků policisté zadrželi už ve středu večer. Na Staroměstském náměstí podle jejich informací odpálil zábavní pyrotechniku, kterou zranil ženu. „Jednalo se o ženu ve věku kolem 45 let, její zranění není vážné. Záchranáři ji převezli do nemocnice,“ řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Pokračování jejich řádění se očekává i během čtvrtka, kdy se koná již zmíněný duel evropské pohárové soutěže. Policie proto vyhodnotila duel jako vysoce rizikový a do akce nasadila příslušníky nejen z hlavního města.

„Na opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policisté se psy a na koních. K dispozici bude i policejní vrtulník,“ uvedl pražské policie Jan Daněk. Pražské policisty podle něj posílí jejich kolegové z pořádkových jednotek z Brna, Plzně a Ústí nad Labem.

Fanoušci Feyenoordu popíjeli v centru Prahy.
Fanoušci Feyenoordu popíjeli v centru Prahy.