Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letadlo s fanoušky pilotoval král! Nizozemci přijeli podpořit Feyenoord proti Slavii

Autor: om, ČTK

Pilota jako z říše pohádek mělo jedno letadlo s fanoušky Feyenoordu, které včera večer přistálo v Praze. Podle nizozemských médií v něm jako kopilot seděl Vilém Alexandr Nizozemský (54), vladař, jenž od dubna 2013 zemi kraluje.

Vilém se o sport zajímá, dokonce byl 15 let členem Mezinárodního olympijského výboru. Létání má jako hobby, licenci získal už před dvaceti lety a nyní si ji udržuje náletem povinných 150 hodin ročně při své »brigádě« v kokpitu.

Ve fotbale je fanouškem Ajaxu, ale to příznivcům nevadilo. „Ale jeho žena fandí Feyenoordu,“ pousmál se nizozemský pasažér, který krále v kokpitu vyfotografoval.

Na zápas Slavie s Feyenoordem Rotterdam nasadí policie stovky lidí

Na bezpečnost při čtvrtečním utkání Slavie s Feyenoordem Rotterdam bude dohlížet několik stovek policistů. Policie očekává, že na zápas dorazí i radikální příznivci hostujícího týmu, kteří se dříve zapojili do násilností v nizozemském městě. Příjezd tří tisícovek fanoušků čeká již dnes. Na webu to sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk. Do Prahy podle něj přijede také sedm policistů z Rotterdamu, kteří se specializují na problematiku fotbalového násilí.

"Na opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policisté se psy a na koních. K dispozici bude i policejní vrtulník," uvedl Daněk. Pražské policisty podle něj posílí jejich kolegové z pořádkových jednotek z Brna, Plzně a Ústí nad Labem.

Vilém Alexandr Nizozemský kopilotoval letadlo s fanoušky
Vilém Alexandr Nizozemský kopilotoval letadlo s fanoušky