Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hokejový Poprad v slzách: Zemřeli dva jeho bývalí hráči (†22 a †46)!

Autor: sm

Hokejový klub z Popradu se zahalil do smutku. Krátce po sobě zemřeli dva hráči, kteří v minulosti dres klubu oblékali. Okolnosti úmrtí mladšího hokejisty působí navíc dost podivně...

Klubu nejprve dorazila zpráva o bývalém hráči a pozdějším kustodovi Michalu Ovšonkovi (†22). Někdejší hokejista, který se nyní živil jako taxikář, byl od od 25. prosince nezvěstný a pátrání bohužel přineslo tragický konec. 

„Michal byl bývalý mládežnický hráč Popradu. Ve strukturách klubu působil krátce i v sezóně 2019/2020 na pozici kustoda,“ připomněl Poprad na svých webových stránkách. Web Zoznam.sk uvádí, že příčinou úmrtí mělo být podle neoficiálních informací podchlazení.

Krátce před zmizením přitom bývalý hokejista poslal svým rodičům zprávu, ze které nic nenasvědčuje tomu, že by se mladý muž z Popradu dostal do jakýchkoliv problémů. „Všechno je v pořádku, jedu domů,“ zněl podle slovenského webu text, který svým rodičům Ovšonka poslal. Domů už se ale nevrátil a po rozsáhlé pátrací akci bylo jeho tělo bez známek života nalezeno čtyři dny po zmizení.

Krátce poté přijal klub další tragickou zprávu. Do hokejového nebe odešel i jeho bývalý hráč Rastislav Bončo (†46). „Navždy odešel i další hokejista. Obránce Rastislav Bončo, který oblékal popradský dres v 80. a 90. letech už není mezi námi,“ oznámil HK Poprad.

HK Poprad oznámil také úmrtí Rastislava Bonča.
HK Poprad oznámil také úmrtí Rastislava Bonča.