Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hromadné znásilnění vyšlo reprezentanta draho! Fotbalista má jít na devět let za mříže

Autor: sm

Italský Nejvyšší soud má jasno. Slavný brazilský fotbalista Robinho má jít za mříže! Putovat by tam měl sice na dlouhých devět let, ale možná se do vězení kvůli fígle vůbec nepodívá.

Událost se odehrála v roce 2013, v době, kdy Robinho nastupoval za AC Milán. Spolu s pěticí dalších Brazilců měl fotbalový reprezentant znásilnit v nočním klubu Sio Café tehdy 22letou dívku z Albánie. 

Robinho byl za čin odsouzen už před pěti lety, ale trval na své nevinně a odvolal se. Teď ovšem soud v Miláně jeho trest potvrdil a proti verdiktu už se odvolat nelze.

Už dříve jeden z mužů, kteří se na činu podíleli, vyfasoval devět let za mřížemi a násilníci společně museli znásilněné dívce zaplatit v přepočtu zhruba jeden a půl milionu korun. S dalšími účastníky šíleného sexuálního útoku byl soud přerušen. Muži ale stavěli svou obhajobu mimo jiné i na fotografii z daného večera, kdy napadená popíjela alkohol. Tímto způsobem dívku chtěli evidentně zdiskreditovat.

Přesto, že italský soud poslal fotbalistu do vězení, dosažení spravedlnosti bude u někdejšího útočníka Manchesteru City nebo Realu Madrid složité. Momentálně se totiž nachází v rodné Brazílii, která své občany nevydává. Itálie tak musí požádat o předání výkonu trestu brazilskému justičnímu systému a počkat, až vrchní soud schválí rozsudek.

„Okamžitě vzít do vězení! Nemám na to co říct. Stále existuje odvolání, ale co víc chceme? Žádnému násilníkovi nelze zatleskat,“ uvedla v říjnu minulého roku Damares Alvesová, brazilská ministryně pro ženy, rodinu a lidská práva.

Ohavný čin bude ale Robinha provázet i pokud by do vězení dobrovolně nenastoupil. Například před dvěma lety podepsal Robinho smlouvu s brazilským klubem Santos, ale pachuť sexuálního devianta se znelíbila jednomu ze sponzorů a spolupráce mezi fotbalistou a klubem se tak nakonec nekonala.

Robinho má jít na devět let do vězení. Brazílie jej ale vůbec nemusí vydat...
Robinho má jít na devět let do vězení. Brazílie jej ale vůbec nemusí vydat...