Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trest pro Řeháka? Limberský jásá: Buran roku!

Autor: sm

Trest pro asistenta Trpišovského, Pavla Řeháka, který se měl dopustit rasismu směrem k plzeňskému hráči Jhonu Mosquerovi, přinesl pocit zadostiučinění nejspíš nejen samotnému záložníkovi Viktorky, ale také Davidu Limberskému. Ten svůj názor prezentoval na sociálních sítích a s Řehákem se přitom moc nemazal...

Legendární průšvihář David Limberský sice pověsil kopačky na hřebík, ale fotbalové dění stále sleduje. Pozornost v něm věnuje především svému milovanému klubu z Plzně, jehož dres už sice neobléká, ale ve svém osobním životě za něj přece jen pořád „kope“.

Jeho očím proto neunikla kauza rasistických nadávek, kterých se měl dopustit Pavel Řehák během utkání mezi Slavií a Plzní. Za celou věc byl teď asistent kouče potrestán, což Limberský okomentoval na sociálních sítích: „Buran roku,“ označila Řeháka někdejší ikona Plzně. „Po letech vulgárních urážek byl Řehák konečně potrestaný,“ potěšilo Limberského.

Slavia - Plzeň: Třetí červená pro hosty, končí i Mosquera!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slávistický asistent trenéra Pavel Řehák měl kolumbijského fotbalistu v dresu Plzně rasisticky urazit během loňského října, kdy Viktorka hrála na pražské půdě.

„Disciplinární komise po velmi rozsáhlém šetření událostí v zápase Slavie proti Plzni a vyslechnutí zúčastněných osob dospěla k názoru, že asistent trenéra Řehák několikrát hrubě urazil hráče Mosqueru použitím vulgárních urážlivých výrazů. A to nejen během utkání, ale i po zápase v útrobách stadionu. To nám potvrdilo i několik svědků,“ řekl předseda dsciplinární komise Richard Baček.

Řehák tak musí zaplatit pokutu 40 tisíc korun a během následujících dvou soutěžních utkání nebude moci Trpišovskému na lavičce pomáhat.

Není to poprvé, co se Limberský ostře vymezil proti lidem, kteří se jakýmkoliv způsobem dostali do nemilosti Viktorky. Nedávno například „osolil“ Michaela Krmenčíka , který coby odchovanec západočeského klubu při děkovačce skandoval „z**vená Plzeň!“ a v onom ožehavém utkání, ze kterého vyšel Řehák s trestem, navíc oslavoval gól do viktoriánské sítě.

Řehák se měl rasisticky pustit do Jhona Mosquery
Řehák se měl rasisticky pustit do Jhona Mosquery