Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petržela má rekord: Věčně druhý, posmívá se Limberský Vlčkovi

Autor: sm

Nedělní duel mezi Slováckem a Spartou skončil pro pražský celek pořádným fiaskem. Sparťané schytali čtyři góly a hřiště nakonec opouštěli jako poražení. Speciální bylo tohle utkání pro domácího Milana Petrželu, který si připsal nový český rekord. Záložníka Slovácka podpořil bývalý fotbalista David Limberský. Vůbec si při tom však nebral servítky a ve finále se z milé podpory stal spíše podivný útok.

Bývalý fotbalový reprezentant Milan Petržela si v zápase Slovácka se Spartou na konto přidal nový český rekord. V nedělním utkání totiž odehrál svůj 437. ligový zápas, čímž překonal dosavadního rekordmana. Tím byl fotbalový útočník Stanislav Vlček, který naskočil v 436 duelech.

Příležitost k oslavě pojal po svém také bývalý fotbalový obránce David Limberský. Ten se na sociální sítě vyfotil s šálou „LEGENDA PETRŽELA“ a k fotce přidal popis: „Vlčku, věčně druhý,“ přičemž sdělení zakončil emotikonem se vztyčeným prostředníčkem.

David Limberský fandil na tribuně
David Limberský fandil na tribuně

Přítomnost Limberského zaznamenal také samotný Petržela: „Jo, přijel za mnou s klukama z Plzně. Ta trička (se jménem Petržely, pozn. red.) si koupili všichni. I pro ně to je památka. Jsem rád, že nám přinesli štěstí.“

Není sice úplně jasné, co přesně bylo pro někdejšího beka Plzně motivací k tomu, aby se na svých sociálních sítích do Stanislava Vlčka obořil, ale faktem zůstává, že David Limberský si ve svých vyjádřeních servítky nebere. Nedávno to od něj schytal například i Michael Krmenčík, kterého v souvislosti s chováním na hřišti označil „Limba“ za největší ostudu, co kdy v Plzni byla.

Petržela, Vlček a ti další. Kterých pět hráčů má nejvíc startů v historii české ligy?
Video se připravuje ...