Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Ledecká zlato v super-G neobhájila: Útěchu našla u přítele!

Autor: Petr Žaloudek

Dva dny jí na úplnou proměnu v lyžařku nestačily. Ester Ledecká (26) zajela parádní super-G. Jenže tentokrát nebylo zlaté jako před čtyřmi lety a nakonec o pouhých 13 setin ani bronzové. A tak česká hvězda vpodvečer nažhavila dráty přes půl světa.

Komu jinému by se měla Ester vypovídat než svému milému. Jak Blesk včera informoval, je jím fešný tenista Robin Staněk (27). Hodinky trojnásobné olympijské šampionky ukazovaly krátce po 17. hodině čínského času, když s ním na dálku rozebírala včerejší výborné 5. místo.

Právě v tu chvíli totiž Blesk vytočil Robinovo číslo, aby se ho přeptal, jak prožíval Esterčinu obhajobu zlata z Pchjongčchangu. „Ne, nechci, nezlobte se, nemám čas. Nashle,“ odpověděl tenista zaskočeně, načež se z pozadí ženským hlasem ozvalo ještě jedno rozveselené »nashle«. Kdo někdy slyšel Ester mluvit, nemohl být na pochybách – tohle rozloučení přiletělo po drátech až z čínského Jen-čchingu.

Nevýhodná dvojka

Co se týče včerejšího superobřího slalomu, měli se Ester s Robinem o čem bavit. Pouhé dva dny tréninku na přehození se z prkna na lyže se totiž ukázaly jako málo. „Dělala jsem, co jsem mohla, ale přijde mi, že tam bylo trošku snowboardu. V některých pasážích jsem si to možná zbytečně moc nadjížděla,“ povídala Ledecká v cíli po závodě, do kterého vyrazila s nevýhodným startovním číslem 2.

„Kdybych jela později, tak bych měla trošku víc informací, mohla bych se podívat na holky,“ zalitovala nad smůlou při losu, která ji možná stála medaili. Každopádně s jízdou byla Ester spokojená, a to je před úterním sjezdem to nejdůležitější. „Spousta favoritek skončila za mnou, a to tady lyžovaly, jsou to jenom lyžařky. Na snowboarďačku to bylo dobrý, řekla bych,“ smála se.

Tenista Robin Staněk
Tenista Robin Staněk