11. února 2022 • 05:17

SESTŘIH: Třináct setin od medaile! Ledecká skončila v super-G pátá

Autor: ČTK, iSport.cz, zoh
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatá obhajoba se nekonala. Ester Ledecká se ale opět v lyžařském super-G ukázala v úžasném světle. S nepříliš výhodným startovním číslem 2 zajela solidní jízdu, která ji stačila na výborné 5. místo. Od bronzové medaile ji dělilo pouhých 13 setin, od zlaté Lary Gutové-Behramiové pak 43 setin.



Česká „obojživelnice“ startovala hned jako druhá, takže neměla žádné informace z tratě. Zařadila se o 1,39 sekundy před Rakušanku Ariane Rädlerovou, ale o šanci na zopakování šokujícího triumfu z Pchjongčchangu přišla vzápětí po dojetí později stříbrné Rakušanky Mirjam Puchnerové. Pak se před ni v rychlém sledu dostaly Gisinová, Tamara Tipplerová a Gutová-Behramiová a naděje na čtvrtou olympijskou medaili se rozplynuly.

Od startovního čísla osm výše ale už Ledeckou nikdo nepředjel a česká reprezentantka zaznamenala v super G nejlepší výsledek této sezony. „Na snowboarďačku dobrý,“ poznamenala závodnice, která v úterý zopakovala olympijský triumf v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Pak měla jen dva tréninkové dny na lyžích. „Výsledek mi přijde skvělý. Spousta opravdových favoritek skončila za mnou a to tady lyžovaly, jsou to jenom lyžařky, tak si myslím, že to je dobré. Celkově jsem s jízdou spokojená. Udělala jsem maximum a uvidíme, jak to půjde dál,“ hodnotila své úvodní vystoupení v areálu Jen-čching.

VIDEO: Jízda Ester Ledecké v super-G

Závod se jí líbil. „Trať byla fajn. Asi jsem měla jet v některých pasážích víc napřímo, agresivně, ale dělala jsem, co jsem mohla, a zajela jsem nejlepší jízdu, které jsem v tu chvíli byla schopná,“ řekla Ledecká. V úterý ji čeká olympijský závod ve sjezdu, který je její silnější disciplínou. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu kvůli termínové kolizi se snowboardem musela sjezd oželet.

Úřadující mistryně světa Gutová-Behramiová získala ve třiceti letech první olympijské zlato. V roce 2018 ji Ledecká životní jízdou odsunula na čtvrtou příčku, tentokrát Švýcarka nenašla přemožitelku a po bronzu v obřím slalomu má z her v Číně už druhou medaili. Puchnerovou za sebou nechala o 22 setin. Po rychlých výpadcích v obřím slalomu a slalomu tentokrát dokončila závod americká hvězda Mikaela Shiffrinová a obsadila devátou příčku.

Do cíle se dostaly i další dvě české reprezentantky Tereza Nová a Barbora Nováková, které na vítězku ztratily přes čtyři sekundy. Nová obsadila 33. místo, Nováková byla o tři místa za ní.

Program Ester Ledecké na ZOH 2022>>>

SESTŘIH: Ester Ledecká získala snowboardové zlato

Ester Ledecká už má jeden start na Hrách v Pekingu za sebou. Na snowboardu si v paralelním obřím slalomu počínala naprosto suverénně a obhájila vítězství z Pchjongčchangu. Nejprve jasně ovládla kvalifikaci a pak si poradila i se všemi soupeřkami v rozjížďkách. Získala tak celkově už třetí olympijský triumf v kariéře.

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 2. 2022
16:28
20. 2. 2022
Martina Sáblíková

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: „Zakončení se sportovci je vždy krásné, ale já upřímně mám radši zahájení. Když vidím, jak zhasíná oheň, tak končí čtyřletá etapa a mně to přijde hrozně smutné,“ řekla česká vlajkonoška Martina Sáblíková. Přiznala, že před začátkem her měla strach, jak bude olympiáda v Číně vypadat. „A myslím si, že jsem nebyla jediná. Ale myslím, že to bylo zvládnuté na jedničku,“ uvedla čtyřiatřicetiletá rychlobruslařka a pochválila vedení české výpravy za servis pro sportovce.

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:52
20. 2. 2022
 

Osmou držitelkou Ceny Věry Čáslavské za mimořádné zásluhy žen ve sportu a olympijském hnutí je bývalá mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková.

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:38
20. 2. 2022
 

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: Podívejte se na sestřih z krásného loučení s olympiádou!

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:34
20. 2. 2022
 

Jen dvě medaile z Pekingu místo sedmi z Pchjongčchangu. Podle předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala ale problém českého sportu není v počtu medailí, nýbrž v nefunkčním systému českého sportu. „Myslíme si, že to vždycky nějak utáhneme,“ říká Kejval. Rozhovor čte zde: Za čtyři roky se nezměnilo nic, hokejisti se scházeli jak švábi na pivo

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:20
20. 2. 2022
 

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: Olympijský oheň zhasl, nad Ptačím hnízdem se takhle rozzářil ohňostroj i nápisy Jeden svět, Jedna rodina...

Závěrečný ceremoniál olympiády v Pekingu a zhasnutí olympijského ohně Závěrečný ceremoniál olympiády v Pekingu a zhasnutí olympijského ohně Závěrečný ceremoniál olympiády v Pekingu a zhasnutí olympijského ohně Závěrečný ceremoniál olympiády v Pekingu a zhasnutí olympijského ohně

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud