Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bývalá šampionka Wittová (56) se kvůli Valijevové rozbrečela: Vždyť je dítě!

Autor: sm

Katarina Wittová v mládí sama sklízela v krasobruslení úspěchy. Momentálně pracuje jako sportovní expertka pro televizi, kde teď ukázala své emoce. V přímém přenosu ji dostal na kolena pohled na mladou krasobruslařku Kamilu Valijevovou (15), která se po podezření z dopingu musela vypořádat s velkým tlakem a v závodě její výkon stačil pouze na čtvrté místo.

„Promiň, to fakt nevydržím...“ řekla Wittová se slzami v očích a odvrátila se od kamer. Moderátorka Jessy Wellmerová dodala, že je to tragédie. „Ani se nedíváš na to, kdo je první, druhý, třetí. Teď je čtvrtá, ale to je vlastně jedno. Ve skutečnosti se stalo přesně to, proti čemu měla být chráněná. Je jí 15, je to dítě. Promiň... Vidíš ji, jak tam sedí a kolabuje,“ naříkala bývalá německá šampionka, jejíž slabé chvilky si všiml švýcarský deník Blick.

„Když tam šla, byla jen stínem svého dřívějšího já. Tady v celé téhle hře nemohla vyhrát. Kdyby bruslila perfektně a byla olympijskou vítězkou, pak byste si mohli povídat,“ poznamenala Wittová, podle které je Valijevová talent století. Zároveň je ale nutné se zamyslet nad tím, zda by pro krasobruslení neměla existovat nějaká věková hranice.

Katarinu pohled na mladou krasobruslařku rozplakal
Katarinu pohled na mladou krasobruslařku rozplakal

Pro Němku je také nepochopitelné, jak se s mladičkou Kamilou zacházelo a jak velkému politickému tlaku musela čelit. „Ale to, co se stalo nyní, je to nejhorší. Je kvůli tomu zlomená. Je to patnáctileté dítě, muselo tam jít. Myslím, že byla opravdu předhozena světu. Celý svět se na to dívá a vy se od toho musíte odpoutat,“ popisovala Wittová z jejichž slov bylo patrné, že s Valijevovou soucítí a chová k ní určité sympatie.

VIDEO: Zklamání Valijevové ze čtvrtého místa