Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Podivná smrt mladého volejbalisty (†31): Tělo našli v pronajatém bytě!

Autor: ptr

Obrovský šok prožila volejbalová komunita na Slovensku. Bez známek života byl v pondělí nalezen v Nitře v pronajatém bytě volejbalista Peter Petrík (†31). Hráč, který například právě s Nitrou získal mistrovský titul v extralize, působil naposledy v prvoligových Komjaticích.

Oblíbený spoluhráč, kamarád a férový kluk, tak zůstane v paměti těch, kteří ho znali. Peter byl rodákem z Vranova nad Topľou a velkým volejbalovým nadšencem. Byl známý i svou aktivní prací s mládeží.

„Slovenská volejbalová federace vyjadřuje rodině a známým Petra Petríka upřímnou soustrast,“ zveřejnila SVF na své oficiální stránce. „Je to obrovský šok. Nemůžeme se z toho vzpamatovat. Byl navázaný na mnoho trenérů, hráčů, pracoval s mládeží. Bude velmi chybět,“ vyjádřil se otřesený prezident SVF Marek Rojko.

Petrík se usadil v Nitře, kde žil v podnájmu. Podle informací Nového Času ho našel v bytě jeho vlastník, kterým je masér klubu z Nitry. „Nemohu se k tomu vyjadřovat, promiňte, byl jsem na výslechu na policii. Ještě se čeká na výsledek pitvy a zatím mi řekli, že nemám nic povídat,“ omluvil se.

„Ve věci bylo přijaté trestní oznámení pro přečin usmrcení. Přesná příčina bude známá až po pitvě,“ řekla krajská policejní mluvčí Borloková. Podle informací Nového Času však lékař vyloučil cizí zavinění.

Poslední rozloučení proběhne v rodném Vranově nad Topľou ve čtvrtek od 14 hodin.

Slovenský volejbalista Peter Petrík
Slovenský volejbalista Peter Petrík