Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nevím, pro co žiju. Tenistka Kosťuková vydala další znepokojivé prohlášení

Zase je středem pozornosti mimo kurty. Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková (19) se nedávno pořádně opřela do Rusů, nyní se pro CNN rozpovídala o děsivých příbězích svých tenisových kolegů nebo o tom, jak se vypořádává se situací po psychické stránce.

Rodačka z Kyjeva, která je aktuálně na 60. místě žebříčku WTA, popsala své pocity na začátku válečného konfliktu. „První dva týdny byly opravdu příšerné. Během těch dvou měsíců to bylo v mém případě emočně nahoru dolů. Snažím se vždycky sama sebe uklidnit,“ popsala psychickou stránku věci.

Její psychický stav byl tak vážný, že kvůli válce musela vyhledat pomoc psychologa. „Jaký smysl má vlastně tahle válka? Co je jejím cílem. Je to nekonečné, co teď mám se svým životem dělat? Někdy ani nevím, pro co žiju. Před pár týdny jsem tedy začala chodit k psychologovi. Jsem za něj opravdu vděčná, neskutečně mi pomohl,“ uvedla Kosťuková.

Kolegovi Rusové zabili rodiče

Kromě své psychiky se ale nadějná Ukrajinka rozpovídala také o zážitcích svých tenisových krajanů, jaké hrůzy si museli oni i jejich rodiny vytrpět. „Pro mě je celková situace téměř nepopsatelná. Mému tenisovému kolegovi Rusové zabili jednoho z rodičů. Dalšímu pro změnu ruští okupanti kompletně zdemolovali dům,“ poskytla svědectví o ruských zvěrstvech v její domovině.

Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková.
Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková.