Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dnes startuje MS! Čechy zaskočil zoufalý led: Přepychová bída

Autor: Jiří Beneš

Krása střídá nádheru. Úchvatná, přepychová, luxusní, vyšperkovaná. Nokia Arena za v přepočtu 3,1 miliardy korun přivítala v dějišti MS českou hokejovou reprezentaci. Svítí novotou. A led má prý jako zrcadlo. Cože? Tak to vůbec!

Internet o rychlosti 5G, kapacita pro 13 455 hokejových fanoušků, 23 restaurací a 230 výčepů. V hale je všechno připraveno na světovou podívanou. Až na ,,jeviště"! „Led je vážně docela špatný,“ nechápe útočník Jiří Smejkal, který poslední dvě sezony ve Finsku hrál.

Stavaři se přitom chvástali, že plocha bude hladká jako samet. „Že na to mají stejnou technologii jako v NHL. Ale hrál jsem tady zatím dvakrát a dvakrát to skákalo celý zápas. Šílený,“ dodal bývalý forvard Lahti.

„Takové hrbolaté,“ přikyvoval šikula David Krejčí. „Snad to co nejrychleji dají do pořádku,“ povídal po prvním tréninku novinářům, než zmizel do kabiny. Ta není zdaleka tak luxusní jako mají domácí. Ani tak prostorná jako u Švédů. Je mnohem skromnější, avšak oproti ,,kotcům" Lotyšů, Rakušanů a Britů jde o nadstandard.

„Když to tady vyhrajeme, budeme mít za rok šatnu lepší,“ culil se manažer Petr Nedvěd. „Malá, ale útulná,“ pokračoval smířlivě Krejčí. No, gólmani se v ní moc pohodlně zatím necítí. „Kdyby tam bylo trošku víc místa, nezlobil bych se,“ přiznal Marek Langhamer.

Česká hokejová reprezentace se připravuje na začátek šampionátu
Česká hokejová reprezentace se připravuje na začátek šampionátu