Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Boxer zkolaboval v ringu: Lékařům překáželi fanoušci, bojovník zemřel

Autor: sm

Boxer Musa Askan Yamak (†38) patřil mezi obávané bojovníky. S touto pověstí ještě v neděli nastoupil do ringu v Mnichově. Tou dobou ale netušil, že jde o jeho poslední zápas. Během boje se totiž zhroutil k zemi a upadl do bezvědomí. Tamní diváci pak měli předvést nepochopitelné chování, kterým se dost možná podepsali na následné smrti Yamaka...

Yamak byl v ringu nachystán na třetí kolo boje. Jenže k tomu už nedošlo. Boxer s tureckými kořeny se před zraky rodiny, přátel a vyprodané haly zhroutil k zemi a nereagoval. 

Pořadatelé následně požádali diváky, aby opustili halu. Rodina a organizátoři okamžitě uvolnili lana v ringu a začali shromažďovat židle na stranu, aby se za Yamakem dostali záchranáři. Podle webu Heute.at mělo přesto na místě zůstat asi 50 fanoušků, kteří komplikovali záchranářům práci. Následně dorazilo zhruba 15 policejních hlídek a speciální jednotka. 

Bojovníkovi byla poskytnuta první pomoc a následně jej lékaři transportovali do nemocnice.Tam ostatně museli později také zasahovat policisté, protože se před budovou začali shromážďovat hluční fanoušci.

Navzdory tomu, že lékaři udělali maximum, život boxera už se nepodařilo zachránit. Příčnou smrti měl být údajně infarkt. 

Podle rakouského webu se rozjelo vyšetřování s cílem zjistit, jestli fanoušci svým chováním při zásahu záchranářů nenesou svou vinu na Yamakově smrti..

Policie bude zjišťovat, jestli na smrti boxera nemají svým chováním podíl také fanoušci
Policie bude zjišťovat, jestli na smrti boxera nemají svým chováním podíl také fanoušci

Témata:  blesksportyamaksmrtboxMnichov