Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Přijeli navzdory špatné situaci v zemi. Bukartse dojali fanoušci k slzám

Autor: pl

Ještě mají šanci protlačit se do postupující čtyřky. Hokejisté Lotyšska zdolali v pátečním duelu Rakousko 4:3 po nájezdech, a s dvoubodovou ztrátou na poslední postupující příčku, kterou aktuálně drží Češi, živí čtvrtfinálové naděje. Reprezentanty podporovalo také početné publikum na tribunách. Přítomnost lotyšských fanoušků vzala hlavně útočníka Rihardse Bukartse (26), který se během rozhovoru neubránil slzám.

Mladší bratr vítkovického forvarda Robertse Bukartse v duelu zazářil, když si připsal gól a nahrávku. Po utkání si ho média vybrala na rozhovor. Asi nikdo z přítomných nečekal, jak moc emotivní to pro Bukartse bude.

„Je neskutečné, že nás všichni tito lidé přijeli podpořit. Fandí nám každý rok, to je to, pro co hrajeme,“ řekl dojatý Bukarts, který si zároveň utíral slzy z očí. „V Lotyšsku není jednoduchá situace, o to parádnější je, že dorazili fandit. Omlouvám se, že brečím. Proti Čechům to byl těžký zápas, prohráli jsme 1:5. Dnes jsme to chtěli napravit a zvítězit pro naše příznivce,“ sdělil s chvějícím se hlasem na závěr.

Lotyšský útočník Rihards Bukarts
Lotyšský útočník Rihards Bukarts