Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nic netrvá věčně. Trenérka Němců promluvila o tragické ztrátě v rodině!

Autor: pl

Na letošním hokejovém šampionátu vzbudila rozruch nejen svou přítomností. Členka realizačního týmu německé reprezentace Jessica Campbellová (29) se kromě hokejových povinností musela vypořádat i s nepříjemnou otázkou slovenské reportérky. Nyní se rozpovídala o tragické smrti bratra, který zemřel, když měla pouze deset let.

Účastnice ženského Mistrovství světa 2015 soutěžila před dvěma lety v reality show Battle of the Blades. Pro přiblížení, jedná se o takové „StarDance na ledě“. Campbellová si tehdy jako výhru odnesla 70 tisíc kanadských dolarů, což je v přepočtu více než jeden a čtvrt milionu korun. Výtěžek šel na charitu. Především na pomoc mladým lidem s problémy ohledně duševního zdraví.

Motivace ze záhrobí

Ambiciózní koučka uvedla pro finský web yle.fi, že tančila i pro svého zesnulého bratra Joshe, který zemřel při autonehodě v době, kdy měla Jessica deset let. „Vím, že je tady na šampionátu a sleduje mě. Věci se v životě dějí z nějakého důvodu, stejně jako tohle,“ řekla Campbellová o svém mrtvém sourozenci. „Už v mládí jsem se naučila, že nic netrvá věčně. Ani životy lidí, které nejvíce milujeme.“

Přítomnost kanadské trenérky na letošním mistrovství je vlastně do jisté míry Joshova zásluha. I po smrti měl totiž na svou sestru obrovský vliv. „Byl pro mě zdrojem motivace, abych i nadále věřila a využívala každé příležitosti, která se mi naskytne. Díky tomu jsem teď tady,“ uzavřela Campbellová své pochmurné vyprávění.

Jessica Campbellová má v německém nároďáku na starosti třeba přesilovky
Jessica Campbellová má v německém nároďáku na starosti třeba přesilovky