Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Češi po těsné výhře nad USA vyhlížejí čtvrtfinále: Soka si vyberou!

Autor: vba

Základní meta dosažena. Čeští hokejisté si (na rozdíl od posledního Pešánova olympijského propadáku) zajistili čtvrtfinále. A dnes mají ten luxus, že si soupeře pro klíčový zápas vlastně vyberou sami!

Definitivu postupu si Jalonenova grupa vysloužila těsnou výhrou 1:0 nad Spojenými státy. Postarali se o ní bezchybná jednička Vejmelka a také rozjetý Blümel. Matěj si připsal už svůj čtvrtý gól na šampionátu a ten jeho včerejší z první třetiny stál za to!

Při brejku dostihl puk mezi kruhy a pak brankáře Swaymana vykoupal skvělým blafákem. 21letého borce po takových výkonech asi Pardubice v extralize neudrží… „Je to super kluk, maká na sobě každý den. Výborný hokejista, což dokázal tím samostatným únikem,“ smekl i matador Krejčí .

Nároďák tak už ví, že ho nejlepší osmička nemine. Teď už zbývá jen rozkrýt otázku, na koho ve čtvrtfinále narazí. A všechno má ve svých rukou! Vzhledem k tomu, že proti Finům (19:20, ČT sport) Češi v úterý uzavřou program základních skupin, sami si svým výkonem určí, proti komu se ve čtvrtek budou bít.

Soupeř pro čtvrtfinále Kanada, Německo či Dánsko?

Variant je stále hodně, vždyť Češi při shodě okolností (prohra Švédů s Lotyši a výhra za tři body proti Finům) stále mohou skupinu B vyhrát! Z »áčka« se rýsuje někdo z tria Kanada, Německo a Dánsko. Pokud nedojde k podobné senzaci jako v pondělí, kdy Dánové porazili Kanadu 3:2, a Švýcaři nepohoří s Němci, nejpravděpodobnější scénář zní: výhra v základní hrací době nad Finy a Švédové bodují proti Lotyšsku = čtvrtfinále s Kanadou nebo Dánskem. jakákoli bodová ztráta s Finy = čtvrtfinále s Německem nebo Kanadou.