Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Relax à la Ronaldo na jachtě. Když tankuje plnou, utratí 450 tisíc!

Autor: om

Někomu stačí hausbót na Slapech a pivo. Jiný se vyžívá v luxusu a pivo nepije. Cristiano Ronaldo (37), fotbalista Manchesteru United, je jiný. Dovolenou tráví ve vodách Baleárského moře. Jeho pojízdná »hacienda« je dlouhá 27 metrů a v nejširším místě má 6,6 metru. Dech ale vyráží jiné parametry než velikost.

Vlny rozráží jachta Azimut Grande rychlostí až 52 kilometrů v hodině. Základní cena je 155 milionů korun. Pro ty, kdo ještě nevědí, jak naložit s dovolenou, je tu dobrá zpráva: Dá se pořídit okamžitě, k dispozici jsou »skladové kusy« i lehce ojeté loďky za příznivější ceny. Asi se výletních jachet zbavují movitější občané ze země, která vede válku, pročež tihle Rusáci velebící speciální vojenskou operaci nejsou v mnoha místech světa vítáni.

Výkon dvanácti válců naftových motorů MAN je 1397 kW, výtlak má 93 tun, ponor při plném zatížení 193 centimetrů. Jen to tankování udělá díru do rozpočtu... Nádrž na palivo má 9500 litrů. Do toho by člověk dnes nechtěl strkat čerpací pistoli. U nás na benzínce by nechal za plnou kolem 450 tisíc korun. Ronalda to nebolí, ročně vydělá tři miliardy korun.

Ronaldo na luxusu nešetřil
Ronaldo na luxusu nešetřil