1. července 2022 • 16:30

Dusné léto v Bayernu. Trenér vzal novinářku na Ibizu, deník ji potrestal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před dvěma měsíci se při mistrovských oslavách s Bayernem Mnichov topil v pivu, teď má problém. Trenér Julian Nagelsmann (34) má vážný vztah se sportovní novinářkou z deníku Bild. Nic zvláštního? Lena Wurzenbergerová ovšem poslední roky informovala výhradně o dění kolem úřadujícího německého šampiona a kvůli dovolené s Nagelsmannem ji vedení redakce potrestalo. Zpráva se už také dostala do kanceláří bavorského klubu.



Největší německý deník Bild z obavy ze střetu zájmů rozhodl. 30letá reportérka tak kvůli milostnému vztahu s Nagelsmannem s okamžitou platností další články o slavném Bayernu už nenapíše.

Na začátku června se přitom Nagelsmann po patnácti letech rozešel se svou ženou Verenou, se kterou má syna a dceru. Manželé jsou od roku 2018. Německý portál Sport1 záhy zveřejnil fotografii, na které brzy 35letý trenér a jeho nová partnerka jsou společně na dovolené na jachtě u Ibizy. Jejich vztah je prý vážný a šéfové Bayernu o něm už ví.

Reportérka deníku BIld dříve informovala o Werderu Brémy, pak se přestěhovala do Mnichova, kde dostala na starost právě nejslavnější fotbalovou značku. Nedávno dělala rozhovor i s novou hvězdou německého velkolkubu Sadio Maném, který se stal novou akvizicí Bayernu. Při jeho představování byl přítomen i Nagelsmann.

Ten bezesporu patří k nejtalentovanějším trenérům světa. Vždyť před rokem teprve ve třiatřiceti letech převzal mužstvo slavného Bayernu a hned v první sezoně s ním oslavil triumf v Bundeslize. Už předtím si vybudoval slušnou pověst v Lipsku a Hoffenheimu, kde vedl i bývalého českého reprezentanta Pavla Kadeřábka.

Německého kouče však po dovolené na Ibize čeká náročná práce. S mužstvem se bude připravovat na novou sezonu, kterou odstartuje 5. srpna proti vítězi Evropské ligy Eintrachtu Frankfurt.

A zatímco do svého kádru před dvěma týdny přivítal hvězdného útočníka Sadia Maného z Liverpoolu, jehož Bayern koupil za 32 milionů eur (832 milionů korun), musí nervózně dál sledovat nekonečnou přestupovou ságu Roberta Lewandovského.

Polský šutér je v posledních letech hlavní útočnou silou Nagelsmannova týmu. V minulé sezoně se stal před Patrikem Schickem (24 gólů) s 35 zásahy nejlepším střelcem soutěže. Po zisku mistrovského titulu ovšem pro fanoušky Bayernu přišel šok.

„Můj příběh v Bayernu je u konce. Po tom všem, co se stalo v posledních měsících, si nedokážu představit další úspěšnou spolupráci,“ řekl Lewandowski na tiskové konferenci polské reprezentace. „Doufám, že mě v Mnichově nebudou držet jenom proto, že můžou. Přestup je nejlepším řešením pro všechny strany."

Varšavský rodák touží po přestupu do Barcelony, kde o něj stojí i její kouč Xavi. Kluby se ovšem zatím nedohodly. 33letý kanonýr má v německém klubu smlouvu do konce června příštího roku.

Jak se s tím Nagelsmann vypořádá? 

Trenér Bayernu Julian Nagelsmann (vpravo) s novou akvizicí Sadio Maném
Trenér Bayernu Julian Nagelsmann (vpravo) s novou akvizicí Sadio Maném

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud