1. července 2022 • 11:30

Souček o zájmu klubů v Anglii i Kuchtovi ve Spartě: Nemám rád, když...

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační kapitán a jedna z největších opor anglického West Hamu Tomáš Souček po náročné sezoně zaslouženě odpočívá. Zároveň však přiznává, že individuální přípravu na další sezonu už začal. Kromě toho však na dovolené sleduje fotbalové přestupy. A to nejen do kádru Hammers, ale i v české lize. Co říká na Václava Jurečku ve Slavii, ale především na pikantní přesun exslávisty Jana Kuchty k odvěkému rivalovi do Sparty?



Do Premier League za velkým evropským fotbalem Tomáš Souček zamířil přímo ze Slavie. Podobně si v sešívaném dresu vykopal zahraniční angažmá i Jan Kuchta, který před půl rokem odešel do Lokomotivu Moskva.

Když se však vzhledem k okolnostem (ruská agrese na Ukrajině) bývalý slávistický kanonýr vracel, překvapivě zamířil k rivalovi z Letné. „Je to jeho rozhodnutí, které dál komentovat nebudu,“ řekl pro web Gól.cz parťák z reprezentace Souček.

Nakonec mu to však nedalo a krátce Kuchtovu volbu zkritzoval. „Obecně nemám rád, když někdo něco velkého dokáže, a za týden se objeví někde jinde nebo dokonce u konkurence…“ naznačil rozhořčení Souček.

Slovo však ztratil i o posile v útoku Slavie, za níž je rád a drží jí palce. „Venca Jurečka měl úžasnou sezonu, byl druhý nejlepší střelec české ligy. I jako nováček v nároďáku ukázal při trénincích i zápasech, že kvalitu má,“ pochvaluje si forvarda muž, jenž z pozice defenzivního záložníka za Slavii nasázel 40 gólů.

Nyní patří český reprezentant mezi opory West Hamu, o čemž svědčí jeho herní vytížení. V minulé sezoně odehrál za klub a národní tým 63 zápasů a je v tomto ohledu nejlepším českým fotbalistou.

POHLED: Kuchtovo superego a smečka vlčáků v kabině Sparty
Video se připravuje ...

Není tedy divu, že se o něj zajímají další kluby z Premier League. Situaci podle britských médií sonduje Everton, Aston Villa či bohatý Newcastle. „Jestli o mě mají opravdu tyto kluby zájem, tak je to příjemné a hřeje mě to na srdci,“ říká Souček. Zároveň ale zůstává nohama na zemi a především věrný West Hamu, v němž má platnou smlouvu ještě na dva roky.

Sám se věnuje tréninku a ostatní věci nechává na agentovi Pavlu Paskovi. „On mi případně řekne, kdyby leželo něco zajímavého na stole.“

Přestupy a jednání ale v době volna rád sledujte. Baví ho to. „Na dovolené si ale tyhle informace a nejrůznější spekulace užívám spíš jako fanoušek,“ dodává. 

A co přesuny směrem do týmu Hammers? S těmi si hlavu moc lámat nemusí, v tomto ohledu má zajištěný servis od klubu. „Máme ve West Hamu hráčskou skupinu, takže nám vždycky napíší, když někdo nový přijde. Ještě předtím, než se to třeba za hodinu oficiálně oznámí, abychom to jako první věděli.“

Kuchta? Příšerný pro soupeře a důležitý pro náš styl, říká Priskeho asistent Norgaard
Video se připravuje ...

West Ham United Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud