Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Beachvolejbalistka Kolocová: Rozhodující vyšetření dcery!

Autor: pl

Chvíle napětí. Přesně to čekalo českou beachvolejbalistku Kristýnu Hoidarovou Kolocovou (34) během magnetické rezonance její dcerky Klárky, která byla během onoho vyšetření v anestezii. A výsledek? Dopadlo to dobře!

Osmiměsíční Klárku čekala ráno magnetická rezonance, která byla zároveň finálním vyšetřením. Výsledky dopadly naštěstí dobře, a Kolocová už pomalu ,,stříhá metr" do odchodu z nemocnice. ,,Taky už čekáte na happy end? (Já jo!!!). Tak snad se blíží! Dnešní magnetická rezonance v pořádku! A my už stříháme metr. Odchod domů se blíží!," napsala Hoidarová Kolocová na instagram.

Dcera účastnice olympijských her 2012 bojovala s virovou encefalitidou. Příčinu nakažení ale Hoidarová Kolocová nezná. „Kde se mohla nakazit, netušíme. Rotaviry, které jí byly diagnostikovány také, chytla někde mezi dětmi,“ odpověděla ex-reprezentační beachvolejbalistka na dotaz jednoho ze svých fanoušků na instagramu.

„Asi nic neobvyklého v dnešní době bohužel. Rotaviry ale nebyly příčinou encefalitidy. Jaký vir ji způsobil, nebylo zjištěno! Pravděpodobně tedy měla dvě věci zároveň,“ doplnila Hoidarová Kolocová.

Nebyla očkovaná

Roli může hrát také fakt, že někdejší beachvolejbalistka, která v minulosti například moderovala pořad Sport Star na Primě, nenechala svou dceru proti tomuto onemocnění očkovat. „Očkovaná nebyla. Jednak jsme to tak trochu ještě ani nestihly, a druhak jsem myslela, že to ani očkovat nebudeme. Že to není nic hrozného. No, nevím…,“ vyjádřila se nymburská rodačka na sociální síti.

A jaké příznaky virové encefalitidy měla? Vysoké horečky, jednorázové zvracení a půldenní průjem. „Málo se kojila, v noci vůbec. Hodně spinkala. Pak byla malátná, apatická, dehydratovaná a nakonec už jen spící a úplně „hadrová!,“ popsala Hoidarová Kolocová znepokojující průběh nemoci své dcerky. „Je mi z toho zle, jen to píšu. Už to vážně nechci nikdy nikdy nikdy zažít,“ svěřila se na závěr. Naštěstí ale vše dobře dopadlo, a Hoidarová Kolocová tak už se svou dcerou vyhlíží odchod z nemocnice.

Dcera Kristýny Hoidarové Kolocové se potýká s vážnou nemocí
Dcera Kristýny Hoidarové Kolocové se potýká s vážnou nemocí