Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rusové prozradili další osud Fedotova: Co ho teď čeká?

Autor: sm

Z Ruska postupně přichází útržkovité zprávy o gólmanovi Ivanu Fedotovovi, kterého podle oficiálních informací úřady obvinily z vyhýbání se vojenské službě. Neoficiálně ale spíše vadila jeho smlouva v NHL. Tomu ostatně dost nasvědčují poslední kroky, které Rusové s letošním stříbrným medailistou ze ZOH podnikli...

Když pracovníci ministerstva dorazili pro Fedotova rovnou před zimák, naložili ho do auta a odvezli pryč, nikdo nechápal, co se děje. Později bylo oznámeno, že se brankář údajně vyhýbal nástupu na vojnu, na což si Rusové evidentně vzpomněli poté, co Fedotovovi vypršela smlouva u vládou vlastněného klubu CSKA Moskva.

Jak se později ukázalo, možná nebyl ani tak problém v tom, že by dvoumetrový dlouhán nenastoupil na vojenskou službu, ale spíše v tom, kde hodlal trávit příští sezónu. Na tu měl totiž podepsanou smlouvu s Philadelphia Flyers.

Tomu, že háček byl právě zde ostatně by nasvědčovala i slova mluvčího ruské vlády: „Ten kluk bude muset sloužit. Vesměs tomu nerozumím. Tyhle staré smlouvy, které byly potvrzeny našimi sportovci, se musí plnit. Ale uzavírat nové a stěhovat se do zemí, které vůči nám vystupují nepřátelsky, nepovede k ničemu dobrému. Měl dobrou smlouvu s CSKA. Je to v pohodě, bude sloužit na vojně a pak se vrátí do nějakého klubu v Rusku,“ vyjádřil se Roman Terjuškov. Není to přitom tak dávno, co se sami Rusové oháněli tím, že politika do sportu nepatří.

Mezitím přišly informace, že Fedotov bude na drsné základně v Nové Zemi minimálně do září. Teprve potom se uvidí, co bude se špičkovým gólmanem dál. Rusové se ale rozhodli, že mu umožní být součástí tamního amatérského hokejového týmu, aby se alespoň nějak mohl udržovat v hokejové formě...

Fedotov ještě na letošních ZOH chytal proti Čechům
Fedotov ještě na letošních ZOH chytal proti Čechům