Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Noc plná strachu o syna lezce Ondry: Se zlatou medailí přivezl i Covid!

Autor: pl, ptr

Další úspěšně tažení lezce Adama Ondry (29). Zhruba tak by se dala shrnout jeho účast na Světovém poháru v Chamonix, kde získal zlato. Kromě cenného kovu ale do rodné země dovezl i nepříjemnější věc – onemocnění Covid-19.

Slavný český lezec, který má na instagramu více než 853 tisíc sledujících, oznámil nemoc v rodině právě na sociální síti.

„Tatínek přivezl ze Chamonix pár věcí: hezkou, blyštivou, zlatou hračku, kytku pro maminku a Covid. Vypadá to, že na nějaký čas budeme trávit více času spolu jako rodina,“ napsal Ondra pod fotku syna Huga, který přišel na svět letos v květnu. „PS: Naštěstí máme jen mírné příznaky,“ uklidnil brněnský rodák fanoušky závěrečnou větou.

Nakonec ovšem nebyl doma až takový klid, jak lezec prezentoval. Malý Hugo si prošel v noci nepříjemnými okamžiky a rodiče trnuli hrůzou. Se svými pocity se skrz stejnou platformu podělila manželka Iva. „Snad je již to nejhorší z Covidu za námi. Nikdy jsem se tolik nebála jako dnes v noci. Hugo dnes vypadá již mnohem lépe,“ popsala okamžiky strachu. Nyní už snad bude jen lépe a rodina se opět bude moci soustředit na své milované lezení.

Ondra, který má vysokoškolský diplom z Masarykovy univerzity, se do Světového poháru vrátil po více než roční pauze, a hned kraloval. Zlatou placku získal díky rychlejšímu času, než měl Japonec Taisei Homma. Oba skončili těsně pod topem.

Hořkosladký návrat lezce Adama Ondry. Z Chamonix nedovezl pouze zlato, ale také onemocnění COVID-19
Hořkosladký návrat lezce Adama Ondry. Z Chamonix nedovezl pouze zlato, ale také onemocnění COVID-19