Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další podnikatelský krach Dominátora: Hašek končí se Smartym!

Autor: pl, mib

Dominik Hašek a nápoj Smarty. Tohle spojení se za poslední léta stalo už tradicí. S nadsázkou řečeno, skoro tak jako „Dominátor“ a zlatá medaile z Nagana. Nyní je ale konec. Legendární gólman už není tváří firmy.

Haškova firma DM Life sice bude značku vlastnit i nadále, ale fakticky nebude vykazovat žádnou obchodní činnost. Tu bude nově provádět společnost Grabmuller, jejíž členové se rozhodli prodávat energetické a funkční nápoje s logem lišky na etiketě.

A proč se nejúspěšnější český hokejový brankář v historii rozhodl k předání byznysu? Důvodů je víc, jak prozradil zdroj deníku E15, který si ale nepřál být jmenován. Jedna z hlavních příčin je dlouhodobý neúspěch jeho společnosti. To vedlo k napjaté atmosféře ve firmě. Není to ale jen o práci. Hašek se chce po loňském narození syna Honzíka více věnovat rodině. 

To Blesku potvrdil samotný »Dominátor«. "Bralo mi to hodně času. Chci se soustředit na rodinu, mám malého syna,“ vysvětlil trojnásobný otec. Prvního Čecha v síni slávy NHL, jenž neúspěšně kandidoval na prezidenta hokejového svazu, ani jeho vlastní nápoj nenakopne. „Chci si dát pauzu,“ řekl Hašek s tím, že značku Smarty si ponechal. Co kdyby ho začalo podnikání zase bavit? Třeba zazní: „On se vrací!“

A co bude se Smartym?

Kroky společnosti Grabmuller v následujících měsících jsou jasně dané. Hodlají doprodat zásoby Smarty, udržet si původní klienty, rozšířit další odběratelské sítě, což by podle nich mělo vést k lepším celkovým výsledkům, a vymanit se tak ze ztrátových čísel. Pokud plán vyjde, začne firma nápoje znovu vyrábět. „Toto rozhodnutí chceme učinit zhruba do poloviny příštího roku,“ sdělila informace hlavní akcionářka firmy Zdeňka Trávnická. Rovněž také dodala, že Grabmuller nakoupil pouze výrobky a materiál, nikoliv firmu jako takovou.

Legenda Hašek otevřeně o svém podnikání: Přišel jsem o 80 milionů!
Video se připravuje ...

„S Dominikem jsme se dohodli, že jeho byznys převezmeme, budeme pokračovat v jeho práci a pokusíme se vrátit jeho produktu jméno a čest, kterou si naše devětatřicítka zaslouží,“ vysvětlila Trávnická s odkazem na Haškovo číslo. Společnost DM Life zveřejnila poslední hospodářské výsledky v roce 2019. V té době utržila přes čtyři miliony korun, ale zároveň prodělala zhruba dvojnásobek. S neúspěšným podnikáním už má Hašek zkušenost. V roce 2008 skončila jeho značka Dominator, která se zaměřovala hlavně na sportovní vybavení.

Legendární brankář Dominik Hašek už není tváří Smarty
Legendární brankář Dominik Hašek už není tváří Smarty