Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výlet s legendárním cyklistou a dopingovým hříšníkem Ullrichem: 4 dny za 625 tisíc!

Autor: ptr

Výlet za všechny prachy. Tedy alespoň pro některé. Jeden z největších soupeřů Lance Armstronga (50), legendární Němec Jan Ullrich (48) splní sen řady amatérských cyklistů. Cenovka je však pořádně mastná. Za čtyři dny s vítězem nejslavnějšího cyklistického závodu světa Tour de France zaplatí zájemci 625 tisíc korun plus cestovní náklady.

Podnik nese název „Jan Ullrich Re:Tour22“ a i přes hrdou cenu je plně vyprodaný. Nutno podotknout že za své peníze dostanou účastníci opravdu nezapomenutelný zážitek. S Ullrichem projedou za čtyři dny francouzskou Provence a čeká je i velmi náročný výstup na slavný vrchol Mont Ventoux.

V ceně je pět nocí v nadstandardním hotelu, čtyři dny na kole s Janem Ullrichem, veškeré ubytování, strava, kola, podporu na kole i mimo něj a zmiňovaný výstup. Celou akci zastřešuje Dirk Baldinger (50), německý mistr z roku 1994 v amatérských silničních závodech. Na domovské stránce Jana Ullricha je pak uvedeno: „Protože se jedná o cyklistickou akci, jsou potřeba zkušenosti, ale očekáváme širokou škálu dovedností.“ Výlet tak není zdaleka pro každého.

I přes vysokou cenu nejde zdaleka o nejdražší podobnou akci. Ještě zhruba o čtvrt milionu dražší turné kdysi nabízel Ullrichův odvěký rival Lance Armstrong na španělské Mallorce.

Legendární cyklista Jan Ullrich
Legendární cyklista Jan Ullrich