Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie na hokejovém tréninku: Chlapec (†14) zemřel po zásahu pukem!

Autor: ptr

Obrovské neštěstí se událo na tréninku mládežnického týmu SKA Petrohrad. Teprve čtrnáctiletý Vševolod Malkov byl při jednom ze cvičení zasažen pukem do hrudi, přesněji do oblasti srdce. Mladík i přes okamžitou pomoc následně zraněním podlehl.

Mládežnický tým trénoval v Ledovém paláci, který je domácí arénou SKA, večer 11. srpna. Podle těch, kteří trénink sledovali, teenager po dopadu upadl a zastavil se mu dech. Záchranka přijela o dvacet minut později. Vševolod začal hrát za SKA v roce 2015, minulou sezónu pak hrál za Dynamo a nedávno se vrátil do svého mateřského klubu. V týmu působil jako útočník.

„11. srpna došlo ke strašlivé tragédii pro celou hokejovou rodinu - následkem nehody, která se stala na tréninku mládežnického týmu ročníku 2008, zemřel mladý hokejista Vševolod Malkov. Při jednom ze cvičení zasáhl puk hráče do hrudníku v oblasti srdce. Lékař týmu okamžitě pomáhal hokejistovi a zavolal záchranku, která vykonávala veškerou intenzivní péči.

Srdce se podařilo rozběhnut a chlapec byl převezen do nemocnice, následně ale zraněním podlehl. Hokejový klub SKA vyjadřuje upřímnou soustrast rodičům, příbuzným a přátelům Vševoloda. Klub zajistí veškerou potřebnou pomoc rodině zemřelého, provede také interní šetření všech okolností události,“ zveřejnil klub oficiální vyjádření k tragické události.

Mladý ruský hokejista Vševolod Malkov
Mladý ruský hokejista Vševolod Malkov