Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vdova po Bryantovi se soudí o miliony: Žaluje záchranáře kvůli nechutným fotkám

Autor: pl

Smích, nadšení a radost z vítězství. Tak byli basketbaloví fanoušci zvyklí vídat na fotkách téměř vždy usměvavou legendu NBA Kobeho Bryanta (†41). A tak si ho také většina pamatuje. Záběry po jeho smrtelné nehodě vrtulníku v lednu 2020 ale neměl vidět nikdo. Vdova Vanessa (40)  proto zažalovala záchranáře, kteří je měli pořídit.

Bryantová obviňuje policisty a hasiče z toho, že na místě nehody nelegálně pořídili snímky mrtvého basketbalisty, které se mohou dostat na veřejnost. Její právníci přišli s důkazy, že tyto snímky ukázali kolegům, kteří nebyli na místě nehody, a ještě se u toho smáli. Jako kompenzaci žádá Bryantová několik milionů dolarů. Konkrétní suma ale nebyla zveřejněna.

Soud začal ve středu, jen pár kilometrů od Crypto.com Areny, domova Los Angeles Lakers, kde slavil Bryant nejeden úspěch. „Paní Bryantové je zle při pomyšlení, jak se policisté, hasiči a veřejnost dívají na záběry jejího mrtvého muže a dcery Gianny,“ píše se v soudním spisu. „Žije ve strachu z toho, že ona nebo její děti mohou jednoho dne narazit na internetu na tragické záběry jejich milovaných.“ 

59 milionů nestačí

Policie v L.A. se už údajně dohodla na mimosoudním vyrovnání 2,5 milionu dolarů (v přepočtu téměř 59 milionů korun), ale Bryantové tato částka nestačí. Odmítá, že by jednala pod vlivem emocí či za účelem obohatit se na smrti svých blízkých. Policie vymazala fotky ještě předtím, než se stihly dostat do médií nebo na internet. Kromě záchranářů žalovala Bryantová také přepravní společnost, které patřil vrtulník. 

Během své bohaté kariéry získal Bryant pět titulů NBA, všechny s Lakers. Mimo to získal olympijské zlato v Pekingu 2008 a v Londýně 2012. S basketbalem skončil v roce 2016.

Vdova Vanessa Bryantová se soudí kvůli fotkám jejího mrtvého manžela Kobeho Bryanta
Vdova Vanessa Bryantová se soudí kvůli fotkám jejího mrtvého manžela Kobeho Bryanta