Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Neuvěřitelná tragédie na závodech: Běžce (†55) zabil blesk!

Autor: ptr

Jsou události, které působí jako nezvratný osud. Přesně to se stalo na běžeckém závodě, který se konal na severu Řecka. Skupinku běžců zasáhl kousek před cílem závodu blesk. Jeden z nich (†55) zraněním podlehl, druhý (56) je těžce zraněný.

Neuvěřitelně smolná náhoda se odehrála okolo čtvrté hodiny ranní, když skupina závodníků přebíhala přes horu Falakro. Tři muži a jedna žena běželi v hloučku, když skupinu zasáhl blesk. I když z nedalekého města Drama vyrazily na pomoc dvě jednotky hasičů, tak jednomu z účastníků již nebylo pomoci.

Druhý zraněný běžec byl letecky transportován do nemocnice ve městě Kavala a podle úřadů je ve vážném stavu. Ani jeden muž nebyl zatím ioficiálně dentifikován, oběť je však údajně obyvatel Kavaly. Třetí muž, který dokázal zavolat o pomoc, nebyl fyzicky zraněn, ale byl podchlazený. Poslední členka skupinky, kterou byla jediná žena, neutrpěla zranění, ale když ji nalezl tým záchranářů, byla v šoku. Údajně pochází z vesnice Pyrgoi.

Závod na necelých 36 kilometrů odstartoval v sobotu v sedm hodin večer právě ve vesnici Pyrgoi. Na začátku závodu bylo dobré počasí, ale v noci se spustil silný déšť a stezka se rozbahnila. Než udeřil blesk, několik z 55 zúčastněných běžců stačilo dorazit do cíle u horské chaty v lyžařském středisku na hoře Falakro. Na dokončení závodu měli běžci dvanáct hodin.

Hora Falakro leží na severu Řecka.
Hora Falakro leží na severu Řecka.