Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Autobus soupeře Slavie Rakówa: Ničil auta v centru Prahy!

Autor: ptr, pom

Polský fotbal je vyhlášen svými chuligány, kterých se bojí téměř celá Evropa, tentokrát však v Praze demoloval někdo jiný. Přesněji šlo o řidiče týmového autobusu Rakówa. Ten zavítal na Vinohrady, kde to odneslo několik aut.

Incident se stal už před klíčovým utkáním o postup do Evropské konferenční ligy. Ten nakonec přinesl Čenstochové další nepříjemnou ránu, když podlehla pražské Slavii 2:0 po prodloužení. Podzimní evropské poháry tak polskému týmu zůstali uzavřené a nabouraný autobus tak na delší výjezd hned tak nebude muset.

„Polskej střelec s mega busem nejdřív naboural jedno auto na začátku Londýnské a teď další. Myslím, že tady ten autobus bude stát už navždy,“ smála se na facebooku jedna ze svědkyň a přidala dokonce fotku uvízlého vozidla. Jiný svědek dodal, že podobně polský řidič řádil i kolem Náměstí Míru. „Očividně byl zmatený, jak lesní včela,“ rýpnul si.

Manévry polského autobusu zaznamenala i policie. „V ulici Jana Masaryka došlo v 17:38 k nehodě polského osobního auta s polským autobusem. Účastníci nehody věc vyřešili na místě pomocí euroformuláře, policisté dopravní nehodu nezpracovávali,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Autobus Rakówa v Praze boural.
Autobus Rakówa v Praze boural.