Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mladý fotbalista (†16) zemřel: Děsivé zranění hlavy ze zápasu!

Autor: ptr

Obrovská tragédie se stala během středoškolského zápasu ve Woodbridge. Mladý fotbalista Xavier McClain (†16) utrpěl traumatické poranění hlavy a i přes okamžitou pomoc zdravotníků po boji zranění podlehl. Šokující událost zarmoutila celou komunitu.

Šestnáctiletý chlapec byl studentem druhého ročníku střední školy v New Jersey. Ta se po smutné události zahalila do smutku. „Jsme hluboce zarmouceni tragickou smrtí studenta naší školy. Vyjadřujeme upřímnou soustrast a budeme se i nadále modlit za rodinu v této těžké době,“ stálo v oficiálním prohlášení Linden High School.

Škola navíc poskytuje poradenství všem studentům a zaměstnancům, kteří chtějí využít služeb profesionála. Starosta města Linden Derek Armstead požádal o modlitby pro Xavierovy rodiče Lisu a Normana, kteří truchlí nad tragickou ztrátou svého syna.

Xavier byl zraněn během utkání s Woodbridge, když ve druhé půli vracel výkop. Na hřiště byla rychle přistavena sanitka a hra byla dočasně přerušena. Je známo, že výkopy jsou jednou z nejnebezpečnějších situací v americkém fotbale. Existuje dokonce návrh na eliminaci této situace ze hry.

Americký fotbalista Xavier McClain
Americký fotbalista Xavier McClain