Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Limberskému údajně hrozí 8 let basy: Vydíral kvůli milionům?

Autor: Tadeáš Mahel

Už coby opora Plzně a reprezentace neměl pověst andílka. David Limberský (39) si nedá pokoj ani ve fotbalovém důchodu. Jeho nejnovější průšvih je hodně silný kalibr: Za údajné vydírání mu hrozí osm let v base!

Na svoje 39. narozeniny Limberský nejspíš nikdy v životě nezapomene. Místo bujaré párty byl zlobivý hoch české kopané zadržen policií a obviněn z vydírání. Podle Práva byl ještě ten samý večer »Limba« propuštěn a je vyšetřován na svobodě. A ve hře je hodně.

V akci pistole

Policie obvinila celkem čtyři muže ve věku 37, 39, 46 a 48 let. „Všichni čtyři jsou podezřelí, že pod pohrůžkou střelné zbraně vymáhali po muži z Karlovarska čtyři miliony korun, které mu měl Limberský v minulosti poskytnout na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn,“ píše Právo.

Jelikož ale celá akce »nesypala« tak, jak Limberský a jeho kumpáni předpokládali, chtěli investované peníze zpět. A na schůzce v karlovarské kavárně se to poněkud zvrhlo.

„Limberský měl na poškozeného křičet, že ho okradl a že chce zpět svoje peníze. Vzápětí další ze čtveřice obviněných požádal přítomné hosty, aby ze salonku odešli. Poté si k poškozenému údajně přisedl, vytáhl pistoli, kterou ho nejprve udeřil do zátylku a poté mu ji přiložil k hlavě a opakovaně se ho ptal, dokdy peníze vrátí. Muže nechali odejít poté, co jim měl slíbit, že peníze vrátí do konce listopadu,“ popisuje událost zdroj Práva.

»Limba« mlčí

Podle karlovarského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy je někdejší fotbalista opravdu v maléru. „Obviněným hrozí až osm let vězení,“ řekl pro CNN Prima News. Samotný Limberský se k obvinění nevyjádřil.