Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Bitka fanoušků v Brně! Tři sparťané skončili po napadení v nemocnici

Autor: jn

Tři fotbaloví fanoušci pražské Sparty dostali v sobotu večer po skončení utkání mezi Zbrojovkou Brno a Spartou Praha drsně naloženo. Se zlomeninami skončili v nemocnicích.

Hromadnou bitku mezi chuligány obou táborů v královopolské Berkově ulici nedaleko stadionu muselo rozhánět patnáct strážníků a psovodi se psy.

„Při závažném incidentu utrpěli tři hostující fanoušci poranění a strážníci k nim kvůli podezřením na zlomeniny přivolali zdravotníky,“ řekl Blesku mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Podařilo se jim zajistit podezřelé i napadené.

Na místo se dostavila i Policie ČR, která případ převzala. „Zajistili jsme všech pět příznivců Zbrojovky. Vyšetřujeme je pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví,“ řekl Blesku policista Bohumil Malášek.

„Ošetřili jsme tři muže. Jeden z nich ná středně těžká poranění nohy, další dva mají zranění spíše lehčí,“ řekla Blesku mluvčí záchranné služby Barbora Truksová Zuchová. Sanitky odvezly všechny tři muže k další péči do nemocnice.

Kriminalisté nyní zjišťují pozadí celé události. Podle informací Blesku byli agresoři „nacucaní jako slívy“. Úkony trestního řízení proti nim budou moci být proto zahájeny až v okamžiku, kdy v policejní cele vystřízliví.

Fanoušci Sparty a Brna se dnes několikrát střetli.
Fanoušci Sparty a Brna se dnes několikrát střetli.
SESTŘIH: Brno - Sparta 0:4. Demolici Letenských řídili Kuchta s Krejčím
Video se připravuje ...