Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Drsná nehoda Schumachera: Skončil v nemocnici!

Autor: ptr

Hromadná nehoda se o víkendu odehrála během šestého kola závodu DTM na Hockenheimringu. Srážka několika vozů způsobila velké škody na vozidlech, ale všichni jezdci nakonec podle vyšetření v nemocnici vyvázli bez zranění. Jedním z účastníků nehody byl i David Schumacher (20), který je synovcem slavného pilota Formule 1 Michaela Schumachera (53).

Velká havárie okamžitě zastavila závod, který byl po nutných opatřeních znovu obnoven, tentokrát již bez tří zúčastněných. Kolize mezi Davidem Schumacherem a Thomasem Preiningem poslala oba vozy do bariéry vedle trati a částečně je zdemolovala.

Aby toho nebylo málo, tak tato havárie způsobila velké potíže pro Dennise Olsena, který se snažil soupeřům vyhnout a při tom zavadil o bariéru. Náraz způsobil, že jeho vozidlo na chvíli dokonce vzplanulo. Všichni tři závodníci byli pro jistotu převezeni do nemocnice na vyšetření, ty však naštěstí neodhalily žádná zranění. Vše tedy odnesly pouze závodní automobily a ochranné bariéry.

David Schumacher aktuálně závodí v seriálu Německého mistrovství cestovních vozů známého pod zkratkou DTM. Je synem slavného závodního jezdce Ralfa a synovcem naprosté legendy Michaela. Rodinnou závodní tradici dodržuje i jeho bratranec Mick, který působí v nejprestižnější sérii F1.

David Schumacher se svým otcem Ralfem
David Schumacher se svým otcem Ralfem