Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smrt slavného bojovníka MMA (†38): Život mu vzalo vzácné onemocnění!

Autor: ptr

Nečekaná zpráva o úmrtí známého bijce Anthonyho Johnsona (†38) šokovala veřejnost. Nyní se fanoušci populárního bývalého člena prestižní organizace UFC dozvěděli, co způsobilo skon jejich miláčka. Svůj nejtěžší životní souboj proti vzácné nemoci bohužel prohrál 13. listopadu.

Podle amerického serveru Yahoo Sports trpěl Johnson rakovinou krve a navíc i vzácným onemocněním imunitního systému. Podle dostupných informací měl být u bojovníka nalezen Non-Hodgkinův lymfom (NHL) a hemofagocytární lymfohistiocytóza (HLH).

Lymfom nastává, když se buňky lymfatických uzlin nebo lymfocyty začnou nekontrolovatelně množit a produkují rakovinné buňky, které mají abnormální schopnost napadat jiné tkáně v těle. I když Non-Hodgkinův lymfom není obecně považován za »rozsudek smrti« a je obvykle léčitelný, tak v kombinaci s HLH vytvořil smrtelný koktejl.

Johnson se vrátil k MMA v minulém roce, kdy debutoval v Bellatoru po čtyřech letech mimo smíšená bojová umění. Svou kariéru v UFC ukončil s bilancí 22 výher a šesti porážek. Dvakrát bojoval o mistrovský pás v polotěžké váze UFC, v obou případech prohrál s legendárním Danielem Cormierem.

Americký MMA bijec Anthony Johnson
Americký MMA bijec Anthony Johnson